Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.8/5 Počet hodnocení: 345
Více než dvě hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3085 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 277 g
Tuky 182 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tiramisu můžete připravit z různých mléčných výrobků, jako jsou tvaroh, zakysaná smetana nebo žervé. To pravé italské ale vždy bude jen z mascarpone! 

Suroviny

káva
podle potřeby, silná
vejce 4 ks
nebo brandy, podle chuti

Postup

1

Uvařte větší množství kávy a zatím odložte stranou.

2

Žloutky vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny a vmíchejte do ní mascarpone. Zvlášť v čisté míse ušlehejte sníh z bílků a opatrně ho stěrkou zapracujte do žloutkové směsi. Nakonec stěrkou zapracujte i ušlehanou smetanu.

3

Teplou kávu vlijte do nádoby, do níž se vám budou dobře namáčet cukrářské piškoty. Přidejte do ní trochu amaretta nebo brandy. Postupně do kávy namáčejte piškoty. Jeden vedle druhého je skládejte do obdélníkové (např. zapékací) mísy, až pokryjí celé dno.

4

Na vrstvu piškotů naneste část žloutkového krému. Na krém vyskládejte ještě jednu vrstvu piškotů namočených do kávy a dezert zakončete vrstvou krému, uhlaďte.

5

Dejte tiramisu nejméně na 6 hodin (nejlépe přes noc) vychladit do lednice. Před podáváním poprašte přes jemné sítko hustě kakaem.

Ilustrační foto: Flickr

 
Autor: 01.silvie

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...