Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní marocké kuře na kuskusu

Voňavé kuřecí kousky jsou hotové bleskově. Podávám k nim arabskou přílohu kuskus, která je stejně rychlá jako originální.

Vydání: 2004/10
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Asijská

Ingredience

    • 600 g kuřecích prsíček nakrájených  na plátky
    • 300 g kuskusu
    • 3 lžíce olivového oleje
    • po lžičce kmínu a koriandru
    • kostku drůbežího bujonu
    • 2 rovné lžíce meruňkové zavařeniny,  nejlépe s kousky ovoce (například Bon Maman)
    • 100 g mražených zelených fazolek (třeba Bonduelle)
    • hrst černých oliv
    • trochu čerstvého koriandru (lze nahradit hladkolistou petrželkou)
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Dejte svařit vodu. Mezitím rozpalte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem olej a vložte na něj kuřecí maso (kousky by se neměly překrývat). Posypte kořením a minutu opékejte. Kousky obraťte a další minutu smažte z druhé strany.

2. Kuskus nasypte do hrnce nebo mísy, podle návodu ho přelijte horkou vodou a nechte jeho zrnka podobná krupici v přikryté nádobě bobtnat a měknout.

3. Bujon rozpusťte ve 400 ml horké vody; vývarem přelijte maso v pánvi. Přidejte zavařeninu, fazole a olivy, osolte a opepřete, promíchejte a pět minut vařte bez přikrytí na mírném ohni. Chvilku před podáváním přihoďte do pánve koriandr.

4. Vidličkou promíchejte kuskus – už by měl být pěkně nabobtnaný – a rozdělte ho do větších mělkých misek. Navrch lžící narovnejte kuřecí směs a na miskách všechno přelijte voňavou šťávou z pánve.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobré odpoledne, jsem docela zkušená kuchařka, ale aby byl tenhle recept poživatelný, musela jsem se hodně snažit. Snědli jsme (po mých úpravách), ale opakovat nebudeme.
Obrazek uzivatele
Tento pokrm jsme jedli u kamarádky a byl naprosto výborný. Spojení kuskusu a kuřecích kousků..doporučuji.
Obrazek uzivatele
tedy nevím jak moc jste se musela snažit....možná vám prostě tahle kompinece nesedí. My jsme si toto jídlo zamilovali, tak kombinace chutí je jedinečná. Je to vážně výtečné
Obrazek uzivatele
Mohla bych poprosit o radu? Kuchařka jsem začínající a při přípravě tohoto jídla jsem skončila s konsistencí polévky, což asi není záměr. Jinak maso bylo krásně křehké a měkké... Ta chuť se ale v těch 400ml vývaru, který se mi (logicky) během pěti minut nevyvařil, trochu ztratila a zeslábla. Co dělám špatně?
Obrazek uzivatele
Tohle jídlo je snadné, lehké a výborné. Naposledy, když jsem ho vařila, neměla jsem meruňkovou marmeládu, použila jsem tedy fíkovou, a bylo to zase trochu jiné.
Obrazek uzivatele
Můžu se zeptat? Jednou jsem dělala kuskus tak jak mi to tady popisujete a vytvořila jsem jen nechutnou mazlavou kaši, jinak věřím že kuře bylo výborné samo o sobě

Přidat komentář