Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové s ovocným salátem

Stačí jen šest přísad a čtvrthodina!
Vydání: 2007/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 10 minut
P
Maso Ostatní

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 4 vepřové kotlety, každá o váze zhruba 170 g; osolené a opepřené
    • 4 mandarinky, 2 rozdělené na dílky a 2 vymačkané, nebo obdobně zpracovaná ½ pomela
    • 1 malá červená cibule, pokrájená na tenká kolečka
    • 200 g čekanky, rozdělené na lístky
    • 25 g sušených brusinek

Příprava jídla

1. Na velké pánvi rozpalte olej a po každé straně na něm čtyři až pět minut opékejte kotlety, aby pěkně zhnědly a byly uvnitř důkladně propečené.

2. Mezitím smíchejte dílky mandarinek, lístky čekanky, červenou cibuli a sušené brusinky. Před podáváním salát zakápněte šťávou z mandarinek a promíchejte. Salát podávejte s vepřovým přelitým šťávou z pánve. Chcete-li, přidejte vařené brambory pokapané trochou olivového oleje.

Tip
Vepřové kotlety během opékání snadno vyschnou. Pokud se vám zdá, že jsou příliš suché, zakápněte je v průběhu opékání trochou mandarinkové šťávy, aby zůstaly vláčné.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář