Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bruschetta

Rychlá, vtipná, vynikající. Zasytí a navnadí. Jinak se bruschetta, typický italský předkrm, popsat snad ani nedá!

Vydání: 2007/11
Autor:
Hodnocení:
33 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Chléb a pečivo Italská

Ingredience

    • 1 středně velký bílý chléb, bageta nebo ciabatta (pečivo může být klidně i den staré)
    • 4 větší vyzrálá rajčata
    • svazek čerstvé bazalky
    • sůl
    • pepř
    • 3 stroužky česneku
    • olivový olej na potírání

Příprava jídla

1. Pečivo nakrájejte na plátky, ty chlebové ještě přepulte a dejte nasucho opéct do trouby nebo toustovače.

2. Mezitím připravte rajčatovou směs. Rajčata nakrájejte na drobné kostičky, bazalku najemno nasekejte a spolu se solí a pepřem důkladně, ale zlehka promíchejte. Na závěr přidejte stroužky česneku
prolisované strojkem.

3. Horké chleby vyndejte z trouby, ihned je potřete olivovým olejem a bohatě nazdobte rajčatovou směsí.

Drobnou změnou může být spojení bodu 1 a 3. Tedy: chleby zprudka opečte na pánvi na olivovém oleji a pak už nepotírejte, ale rovnou na ně dávejte rajčatovou směs.

TIP
V zimě může být problém sehnat čerstvou bazalku. Protože v našem receptu ji nelze nahradit tou sušenou, použijte místo ní bazalkové pesto alla genovese (1-2 lžičky).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bruschetta se sušenou šunkou a mozzarellou

Moučník plný pomerančů

Cannelloni à la medová plástev

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vypadá to lákavě. Ale asi bych doporučila bazalku nesekat, ale natrhat v ruce. Udrží si svoji vůni a chuť. A i v zimě se bazalka sehnat dá, například v albertu ji mají skoto vždy ve vaničce dva stonky s velkými listy za 20 Kč.

Přidat komentář