
Bruschetta
Rychlá, vtipná, vynikající. Zasytí a navnadí. Jinak se bruschetta, typický italský předkrm, popsat snad ani nedá!
Ingredience
- 1 středně velký bílý chléb, bageta nebo ciabatta (pečivo může být klidně i den staré)
- 4 větší vyzrálá rajčata
- svazek čerstvé bazalky
- sůl
- pepř
- 3 stroužky česneku
- olivový olej na potírání
Příprava jídla
1. Pečivo nakrájejte na plátky, ty chlebové ještě přepulte a dejte nasucho opéct do trouby nebo toustovače.
2. Mezitím připravte rajčatovou směs. Rajčata nakrájejte na drobné kostičky, bazalku najemno nasekejte a spolu se solí a pepřem důkladně, ale zlehka promíchejte. Na závěr přidejte stroužky česneku
prolisované strojkem.
3. Horké chleby vyndejte z trouby, ihned je potřete olivovým olejem a bohatě nazdobte rajčatovou směsí.
Drobnou změnou může být spojení bodu 1 a 3. Tedy: chleby zprudka opečte na pánvi na olivovém oleji a pak už nepotírejte, ale rovnou na ně dávejte rajčatovou směs.
TIP
V zimě může být problém sehnat čerstvou bazalku. Protože v našem receptu ji nelze nahradit tou sušenou, použijte místo ní bazalkové pesto alla genovese (1-2 lžičky).
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Lucie Lin
19. Únor 2010 10:03