0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bruschetta se sušenou šunkou a mozzarellou

Bruschetta se sušenou šunkou a mozzarellou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bruschetta se sušenou šunkou a mozzarellou

4.8 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1670 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 2 g
Tuky 114 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neodolatelný italský předkrm i rychlá svačina...

Suroviny

chleba bílý 4 plátky
benátský, nizza, ciabatta
olivový olej
mozzarella 1 ks
bůvolí
prosciutto 4 plátky
nebo jiná sušená šunka
bazalka
na ozdobu

1 Troubu předehřejte na 220 °C. Italský bílý chleba (benátský, nizza, ciabatta) nakrájejte na plátky, pokapejte je panenským olivovým olejem, naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do předehřáté trouby opéct dozlatova.

2 Rozdělte na ně 1 buvolí mozzarellu, nakrájenou na plátky, 4 plátky prosciutta crudo nebo jiné sušené šunky a ozdobte bazalkou. Pokapejte olivovým olejem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit