Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Steak s lanýžovou solí

Nic víc než malá špetka lanýžové soli – a promění v opravdovou delikatesu cokoli, na co si vzpomenete: od smažených vajíček po pořádný biftek.

Vydání: 2007/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Opékání 0:10
Maso

Ingredience

    • 2 steaky z hovězí svíčkové, každý o hmotnosti asi 170–200 g
    • olej na potření pánve (nemusí být)
    • lanýžová sůl

Příprava jídla

1. Steaky rukou lehce naklepejte. Těžkou, případně grilovací pánev lehce potřete olejem a pořádně ji rozpalte.

2. Zprudka opečte steaky. Dvě minuty z každé strany stačí, pokud si přejete krvavý steak. Když mírně snížíte plamen a opékáte čtyři minuty z každé strany, bude biftek středně propečený. Po pěti minutách z každé strany už by měly být steaky zcela propečené. Vyjměte je z pánve a nechte asi pět minut odpočívat. Nakonec je podle chuti posypte lanýžovou solí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hříbkové rizoto s lanýžovým máslem

Bílá pizza s lanýžovým olejem

REKLAMA

Přidat komentář