Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněné hovězí na pomerančích

Chcete-li se najíst rychle a přitom slavnostně, dejte si tohle jídlo inspirované asijskou kuchyní!

Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Těstoviny Asijská

Ingredience

    • ½ kg roštěnce nebo falešné svíčkové, pokrájené na proužky
    • 2 lžíce rostlinného (kukuřičného) oleje
    • ¼ hrnku jemně pokrájené pomerančové kůry
    • 1 stroužek nasekaného česneku
    • ½ lžičky mletého zázvoru
    • 2 lžíce maizeny (kukuřičný škrob)
    • 250 ml hovězího vývaru, prochladlého
    • 60 ml sójové omáčky
    • 60 ml dezertního vína (sherry)
    • ¼ hrnku pomerančové zavařeniny
    • ½ lžičky drceného chilli koření

Příprava jídla

Ve woku nebo na pánvi rozehřejte olej a po částech opékejte maso asi tři minuty, až bude každý kousek ze všech stran osmahnutý. Hotovou dávku vždy vyjměte. Jakmile je všechno maso opečené, vraťte ho do pánve, přidejte pomerančovou kůru, česnek a vše poprašte zázvorem. Minutu opékejte.

V misce nebo džbánku prošlehejte maizenu, vývar, sójovou omáčku, sherry, zavařeninu a chilli koření. Vmíchejte k masu a za stálého promíchávání na středním plameni minutu povařte. Podávejte s rýží nebo nudlemi.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mandarinkový koláč

Citronový cheesecake

Jogurtový krém s citronem

Pomerančová marmeláda

Kachna na grapefruitu

REKLAMA

Přidat komentář