Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Banánový koláč

Popis receptu: 
vynikající buchta, pečená ve hřbetu vysypaném kokosem
Autor: Martina Pojmonová
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    125 g změklého másla (možno nahradit Herou), 80 g třtinového cukru, 1 vejce, 150 g hladké mouky, 2 lžíce mléka, 1 lžička sody bicarbony, 1 lžička prášku do pečiva (možno nahradit vinným kamenem), 2 větší zralé banány, 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru, špetka soli, hrst nasekaných ořechů

Příprava jídla

Smícháme ručně máslo a cukr, přidáme vejce a sodu rozpuštěnou ve dvou lžících mléka. Poté vidličkou rozmačkáme banány, smícháme ihned s těstem, aby nezhnědly, a nakonec vmícháme všechny další ingredience. Pečeme ve vymazaném menším pekáčku (na klasický český velký obdélníkový plech je třeba počítat s dvojitou dávkou) či hřbetu ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 30 minut nebo do doby, kdy se při testu párátkem těsto nelepí. Po vyjmutí z trouby necháme koláč vychladnout a podáváme. Někdy je lepší až druhý den.
REKLAMA

Přidat komentář