Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slavnostní salát s kozím sýrem

Zajímavá variace štědrovečerního předkrmu. Výrazné chutě, které se báječně doplňují.
Vydání: 2004/12
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 8-12 minut
P
Salát Francouzská

Ingredience

    • 200 g kozího sýra (např. kozí sýr  s plísní na povrchu Chevre du Poitou, 200 g za 119 Kč, prodává  třeba Globus nebo Delvita)
    • 2 zralé hrušky
    • hrst vlašských ořechů, nahrubo  nasekaných
    • 160 g polníčku nebo míchaných zelených lístků
    • křupavý chléb
    • olej na potírání

    Na zálivku:
    • 2 lžíce brusinek
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Ogrilujte kozí sýr. Předehřejte gril na vysokou teplotu a grilovací mřížku vyložte alobalem. Ze sýra ukrojte čtyři kolečka o síle zhruba dva centimetry. Rozpůlte hrušky a vykrojte jádřince. Půlky pokrájejte a navršte do čtyř hromádek na potravinářskou fólii; hrušky mírně potřete olejem a poté na ně položte sýr. Grilujte několik minut, dokud sýr trochu nezezlátne a netvoří bubliny. Přisypte na plech ořechy a všechno grilujte ještě asi minutu.

2. Připravte si dresink. Brusinky smíchejte s olejem a citronovou šťávou, osolte a opepřete. Na čtyři talíře naaranžujte polníček a navrch položte hrušky a sýr. Pokapejte trochou dresinku, posypejte opraženými oříšky a okamžitě neste na stůl. Podávejte s křupavým chlebem, dokud je sýr ještě krásně vláčný.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/04, str.15

Přidat komentář