Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní toust

Vynikající kombinace chutí
Vydání: 2004/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Sendvič

Ingredience

    • dva středně silné krajíce chleba
    • jeden sýr hermelín, camembertnebo brie - nakrajený na plátky
    • lžíci zavařených brusinek
    • několik kapeek octa balsamika
    • máslo k potření
    • sůl na dochucení

Příprava jídla

Ukrojte dva středně silné krajíce chleba. Z hermelínu, camembertu nebo brie nakrájejte plátky (na jeden chleba budete potřebovat asi 80 g sýra) a rozložte je na jeden z krajíců. Přes sýr rozetřete lžíci zavařených brusinek a zakápněte je několika kapkami octa balsamika, pokud ho máte (aromatický ocet ‚vytáhne‘ jejich chuť ). Navrch položte druhý plátek chleba. Hotový toust potřete z obou stran máslem. Rozpalte těžkou pánev s nepřilnavým povrchem (nasucho – bohatě bude stačit máslo na krajících), položte na ni chléb a pořádně ho přitiskněte plochou obracečkou. Opékejte z každé strany dvě minuty, až krajíce zezlátnou a sýr se rozpustí a rozvoní. Podle chuti můžete posypat solí, nejlépe hrubou mořskou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pikantní křidélka s omáčkou z modrého sýra

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/04, str.23
Obrazek uzivatele
Perfektny napad, tento toast je jednoducho uzasny!

Přidat komentář