Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zlaté krevety s ochuceným kuskusem

Popis receptu: 
Výborně se hodí na romantickou příležitost jakou je právě Valentýn
Autor: Monika Macková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    250 gramů krevet nebo garnátů, 50 ml bílého suchého vína, 1 červená chilli paprička, 2 vejce, 75 gramů bramborové mouky, olivový olej, sůl, pepř, vývar, kuskus, sušená rajčata, česnek, hrst sekané čerstvé bazalky, lžíce másla

Příprava jídla

Krevety omyjeme, osušíme a naložíme do vína promíchaného s jemně nasekanou chilli papričkou, česnekem, solí a pepřem. Mezitím vložíme do hrnce kuskus a zalijeme 1 lžící oleje, ohříváme v hrnci zhruba 2 minuty. V rychlovarné konvici uvaříme vodu, kterou poté zalijeme kuskus. Přidáme vývar a zlehka vaříme asi 3 minuty, stáhneme z ohně a přídáme máslo, sušená rajčata a bazalku a ohříváme pod pokličkou ještě 5 minut. Z bramborové mouky a vajec si připravíme těstíčko, ve kterém obalíme krevety. Olej rozehřejeme na pánvi, krevety do něj vložíme, obracíme a smažíme asi dvě minuty až jsou zlaté a křupavé. Podáváme s připraveným kuskusem.
REKLAMA

Přidat komentář