Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybí tažín s bramborami
Rybí tažín s bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rybí tažín s bramborami

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1858 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 189 g
Tuky 100 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tažín dostal jméno po nádobě, ve které se připravuje. Toto úžasné jídlo se nepřipaluje, nemusí se míchat a prolínají se v něm všechny chutě. Pořiďte si speciální zapékací nádobu (anebo vytáhněte pekáč s dobře těsnícím víkem) a vyzkoušejte celosvětově milovanou lahůdku původem z Maroka.
 

Suroviny

Na marinádu čermúla
česnek 3 stroužky
nasekaný
sůl mořská 1 špetka
hrubá
petrželka 3 PL
hladkolistá, nasekaná
koriandr čerstvý 3 PL
čerstvý, nasekaný
římský kmín 2 ČL
mletý
bez semen, nasekaná
olivový olej panenský 2 PL
Na tažín
bělomasá ryba 4 filety
např. treska, platýs, okoun, chňapal, cípal, parmice nachová
rajče 400 g
zralá, masitá, spařená a oloupnutá rajčata
očištěná, pokrájená na nudličky
vývar 250 ml
rybí nebo zeleninový
olivový olej panenský 4 PL
petrželka 2 PL
hladkolistá
koriandr čerstvý 2 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

MARINÁDA
Na marinádu čermúla v kuchyňském robotu rozmělněte česnek, sůl a ostatní kořenicí přísady na hrubší pastu. Nakonec po částech zapracujte olivový olej. Směs však můžete připravit i v hmoždíři.

marináda

2

OCHUCOVÁNÍ RYB
Polovinu čermúly opatrně promíchejte s rybími filety a nechte v chladu zakryté marinovat 30 minut až 2 hodiny.

ochucení ryb

3

RAJČATA
Nařízněte do kříže, spařte vroucí vodou, slijte a dejte zchladit pod tekoucí studenou vodou. Pak je sloupněte a vykrojte zelené zbytky po stopce. Potom je nakrájejte na plátky. Spodní díl nádoby na tažín vytřete zevnitř olejem.

rajčata

4

SKLÁDÁNÍ
Brambory oloupejte a rovněž nakrájejte na tenké plátky (3–5 mm). Dno nádoby na tažín střídavě poklaďte polovinou plátků rajčat a brambor, osolte a opepřete.

krájení brambor

5

VRSTVY
Na zeleninu rozložte marinované rybí maso. Opatrně ho poklaďte druhou polovinou brambor, osolte je a rozetřete na ně zbytek čermúly. Navrch rozložte papriky, zbylá rajčata a olivy.

vrstvení

6

ŠŤÁVA
Promíchejte protlak, citronovou šťávu, olivový olej a vývar. Směsí pokrm zalijte a přiklopte horní částí nádoby. Dejte ho do trouby předehřáté na 200 °C péct na 40 minut, až budou brambory měkké. Odklopte a pečte ještě 10 minut. Vyjměte, posypte bylinkami a podávejte horké.

šťáva

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč