Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybí polévka s krutonky

Krémově jemná...

Vydání: 2004/12
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Česká

Ingredience

    • 250 g rybího masa, případně včetně hlavy a mlíčí
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 200 g zeleniny (mrkev, celer i řapíkatý, petržel nebo pastinák)
    • 100 g másla
    • sůl a pepř na dochucení
    • hrst jemně nasekané zelené petrželky na ozdobu
    • cca 200 g krutonů (osmažených kostiček toustového chleba nebo veky)

Příprava jídla

1. Nejdřív vývar
Kousky ryby ve větším hrnci zalijte studenou vodou. Uveďte do varu, pak stáhněte a mírným varem pokračujte ještě asi 15 minut. Odstavte a vývar nechte vychladnout. Zeleninu jemně nakrájejte. Pokud je křehká, ponechte ji ve větších kouscích, polévku to vzhledově ozvláštní.

2. Hustý základ
V jiném hrnci na másle osmahněte zeleninu. Zaprašte moukou a za stálého míchání dvě minuty smažte. Zalijte hrnkem studené vody a rozmíchejte.

3. Vzniká polévka
Přes hrnec položte cedník a na jíškový základ nalijte zchladlý vývar. Maso a mlíčí, které zůstane v cedníku, rozdělte na úhledné kousky. Hlavu oberte. Polévku v hrnci dobře promíchejte a na středním ohni vařte aspoň 20 minut do krémova. Přidejte rybí maso, dosolte a opepřete, posypte petrželkou, podávejte s krutonky.

 
Tři verze

Skotská
Místo kapra povařte kousek uzené ryby, zeleninu nakrájejte na jemné kostičky a do polévky přidejte smetanu.

Francouzská
Ryb by mělo být co nejvíc, zelenina je krájená našikmo a do základu patří rajské jablíčko.

Thajská
Rozumí si s bělomasou rybou, krevetami, kokosovým mlékem a zeleninou nakrájenou na jemné nudličky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka s lososem a whisky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborné, jednoduché, rychlé a zdravé!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/04, str.28

Přidat komentář