0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5 / 5. Počet hodnocení: 44
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2273 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 92 g
Tuky 158 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní nálev dodá mlíčí a jikrám neuvěřitelný odpich, a s nimi i celé polévce.

Suroviny

kapr 3 hlavy
bez žaber
mrkev 300 g
celer 100 g
petržel 100 g
máslo 100 g
mouka pšeničná hladká 50 g
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
muškátový oříšek
na dochucení
bobkový list
na dochucení
nové koření
na dochucení
zakysaná smetana 1 kelímek
lze nahradit bílým smetanovým jogurtem
300 g
mlíčí a jikry
vinný ocet červený 60 ml
víno bílé 80 ml
krupicový cukr 1 PL
krutony
z 1 malé bagety
olivový olej 2 PL
na opečení krutonů
petrželka
na ozdobení

Hlavy povařte ve vroucí vodě spolu se vším kořením, sceďte a maso oberte. Kořenovou zeleninu jemně nakrájejte nebo nastrouhejte, osmahněte dozlatova na části másla. Zbylé máslo zaprašte moukou na světlou jíšku, vlijte do procezeného vývaru z hlav, uveďte do varu a dvacet minut vařte. Ke konci vsypte opraženou zeleninu a vlijte smetanu.

V kastrůlku svařte ocet, víno a cukr, sůl a přidejte jikry a mlíčí. Povařte asi deset minut, pak nechte v marinádě zchladnout. Pokrájejte a přidejte spolu s kostičkami bagety do polévky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

Zkusila jsem "letos" rybí polévku podle tohoto receptu a byla opravdu výborná. Měla jsem i kousek masa, které jsem obrala a udělala z něj knedlíčky (+ prosátá strouhanka, vejce, sušená petrželka, sůl, bílý pepř, muškátový oříšek, špetička prášku do pečiva) a sklidila obrovký úspěch. Měla jen jednu chybu - bylo jí málo. Příští rok si kvůli ní kupuji óbrovský hrnec.

Anonym

Jak může časopis, jehož jediným zaměřením je vaření a jeho obsah by tedy měl mít alespoň standardní úroveň znalostí z tohoto oboru, zaměstnávat v redakci někoho, kdo v receptu na rybí polévku chce z hlav odstraňovat žábry? Dokáže tento "odborník" tuto chytrost podložit nějakým rozumným důkazem?

Anonym

žábry samozřejmě nevadí. Tato pověra má ale pevné kořeny. Zřejmě někde kuchař protrhl žluč a kontaminoval vnitřnosti a svedl to na žábry.

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit