Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6/5 Počet hodnocení: 47
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2273 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 92 g
Tuky 158 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní nálev dodá mlíčí a jikrám neuvěřitelný odpich, a s nimi i celé polévce.

Suroviny

kapr 3 hlavy
bez žaber
mrkev 300 g
celer 100 g
petržel 100 g
máslo 100 g
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
na dochucení
na dochucení
lze nahradit bílým smetanovým jogurtem
300 g
mlíčí a jikry
vinný ocet červený 60 ml
z 1 malé bagety
olivový olej 2 PL
na opečení krutonů
petrželka
na ozdobení

Postup

1

Hlavy povařte ve vroucí vodě spolu se vším kořením, sceďte a maso oberte. Kořenovou zeleninu jemně nakrájejte nebo nastrouhejte, osmahněte dozlatova na části másla. Zbylé máslo zaprašte moukou na světlou jíšku, vlijte do procezeného vývaru z hlav, uveďte do varu a dvacet minut vařte. Ke konci vsypte opraženou zeleninu a vlijte smetanu.

2

V kastrůlku svařte ocet, víno a cukr, sůl a přidejte jikry a mlíčí. Povařte asi deset minut, pak nechte v marinádě zchladnout. Pokrájejte a přidejte spolu s kostičkami bagety do polévky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

05.01.2008 10:00
Recept se nachází v č.12/06, str.37
04.01.2008 17:44
žábry samozřejmě nevadí. Tato pověra má ale pevné kořeny. Zřejmě někde kuchař protrhl žluč a kontaminoval vnitřnosti a svedl to na žábry.
02.01.2008 17:52
Jak může časopis, jehož jediným zaměřením je vaření a jeho obsah by tedy měl mít alespoň standardní úroveň znalostí z tohoto oboru, zaměstnávat v redakci někoho, kdo v receptu na rybí polévku chce z hlav odstraňovat žábry? Dokáže tento "odborník" tuto chytrost podložit nějakým rozumným důkazem?
01.01.2008 18:46
Zkusila jsem "letos" rybí polévku podle tohoto receptu a byla opravdu výborná. Měla jsem i kousek masa, které jsem obrala a udělala z něj knedlíčky (+ prosátá strouhanka, vejce, sušená petrželka, sůl, bílý pepř, muškátový oříšek, špetička prášku do pečiva) a sklidila obrovký úspěch. Měla jen jednu chybu - bylo jí málo. Příští rok si kvůli ní kupuji óbrovský hrnec.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...