Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí špízy

Vychutnejte si ,čínu‘ jinak – na špejli! Ůspěch nejen u dětí zaručen!

Vydání: 2008/4
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT15M
Opékání 0:15
Kuře Asijská

Ingredience

    • 2 kuřecí prsa, tence nakrájená
    • 8 žampionů, přepůlených
    • 60 ml omáčky terijaki
    • 20 ml slunečnicového oleje
    • 1 lžička třtinového cukru
    • 1–2 sáčky rýže
    • sůl
    • 2–3 hřebíčky

Příprava jídla

Bambusové špejle namočte na půl hodiny do vody. Mezitím důkladně promíchejte kuřecí maso, žampiony, terijaki, olej a cukr a uložte na minimálně deset minut marinovat do ledničky. Pak na špejle napíchejte na střídačku kuřecí maso a houby a rozehřejte grilovací pánev. Špízy opékejte čtyři až pět minut z každé strany, dokud není maso krásně křupavé a přitom měkké. Rýži uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Pro lepší chuť k ní přihoďte hřebíček.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí stehýnka v javorovém sirupu

Špagety s hráškem a kuřetem

Kuřecí burger

Pečená kuřecí omeleta

Kuřecí řízky s ananasem

REKLAMA

Přidat komentář