Půlnoční kuřecí křídla

Půlnoční kuřecí křídla

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (44)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4878 kcal
Bílkoviny 401 g
Sacharidy 173 g
Tuky 283 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud chcete, aby se tahle "půlnoční" kuřecí křídla půlnoci opravdu dožila, zamkněte je v kuchyni na zámek!

Související recepty

Suroviny

šalotka 4 ks
oloupaná a rozčtvrcená
česnek 4 stroužky
jarní cibulka 4 ks
1 ks
chilli paprička jalapeño
nové koření 1 PL
nové koření 1 PL
skořice 1 ČL
mletá
sójová omáčka 1 PL
med 100 g
sůl 2 ČL
pepř mletý 1 ČL
kuřecí křídla 2 kg
olej
na potření plechu
citron
k podávání

1 Všechny ingredience kromě křídel dejte do mixéru a rozmixujte na pastu. Přesuňte do mísy, přidejte křídla a nechte přes noc marinovat. 

2 Troubu předehřejte na 200°C, křídla i s marinádou vsypte do olejem vymazaného pekáčku nebo plechu a pečte, dokud křídla nejsou hotová, zhruba 30-45 minut. Průběžně je promíchávejte, aby se pěkně obalila v marinádě a rovnoměrně opekla dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit