Tahle omeleta je věčná a vděčná – sezonně do ní totiž můžete přidávat různé druhy zeleniny, kuřecí maso vyměnit za šunku anebo se masa úplně vzdát.
Suroviny
slunečnicový olej
2
PL
jarní cibulka
10
g
zelená nať, nasekaná
kukuřice
50
g
naložená, scezená
slanina
2
plátky
pokrájená
kuřecí prsa
1
ks
uvařená, pokrájená
bazalka
10
g
lístky, nasekané
vejce
6
ks
smetana ke šlehání
60
g
čedar
90
g
nastrouhaný
sůl
Postup
1
Na slabém plameni zahřejte pánvičku. Postupně do ní přidávejte olej, cibulku, kukuřici, slaninu, kuřecí maso a bazalku a opékejte čtyři až pět minut. Mezitím našlehejte vajíčka se smetanou, osolte, vlijte do pánve a zasypte sýrem. Pečte osm minut, dokud nejsou vajíčka hotová. Troubu přepněte na gril (nebo na pečení shora) a zapečte dozlatova, asi čtyři minuty.