Pečená kuřecí omeleta

Pečená kuřecí omeleta

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2492 kcal
Bílkoviny 205 g
Cukr 15 g
Tuky 177 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle omeleta je věčná a vděčná – sezonně do ní totiž můžete přidávat různé druhy zeleniny, kuřecí maso vyměnit za šunku anebo se masa úplně vzdát.

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
jarní cibulka 10 g
zelená nať, nasekaná
kukuřice 50 g
naložená, scezená
slanina 2 plátky
pokrájená
kuřecí prsa 1 ks
uvařený, pokrájený
bazalka 10 g
lístky, nasekané
vejce 6 ks
smetana ke šlehání 60 g
čedar 90 g
nastrouhaný
sůl

Na slabém plameni zahřejte pánvičku. Postupně do ní přidávejte olej, cibulku, kukuřici, slaninu, kuřecí maso a bazalku a opékejte čtyři až pět minut. Mezitím našlehejte vajíčka se smetanou, osolte, vlijte do pánve a zasypte sýrem. Pečte osm minut, dokud nejsou vajíčka hotová. Troubu přepněte na gril (nebo na pečení shora) a zapečte dozlatova, asi čtyři minuty.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit