Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krůta zapečená s bramborami

Syté, teplé, ideální!

Vydání: 2005/1
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT45M
Vaření 0:45
Italská

Ingredience

    • 50 g másla
    • 750 g brambor
    • 1 lžíci olivového oleje
    • 600 g zbylého krůtího masa
    • 200 ml zakysané smetany
    • 2 lžíce kremžské hořčice
    • hrst parmazánu, nejlépe čerstvě nastrouhaného
    • špetku nastrouhaného muškátového oříšku
    • snítku čerstvého rozmarýnu nebo několik jehliček sušeného
    • sůl a pepř

Příprava jídla

Brambory (ideální budou pevné žlutomasé) oloupejte, nakrájejte na kolečka nebo klínky, vložte do hrnce, zalijte horkou vodou, osolte a uvařte do měkka – trvá to 12–15 minut. Do hrnce během vaření přidejte rozmarýn (trochu si ho nechte na ozdobu), krásně brambory provoní. Pekáč vymastěte máslem, rovnoměrně poklaďte bramborami a zakápněte olejem. Stejnoměrně osolte, opepřete, přidejte muškátový oříšek a navrch položte krůtí maso nakrájené na kousky. Zakysanou smetanu nalijte do misky, vidličkou rozšlehejte s hořčicí a přelijte přes maso. Posypte parmazánem a zapékejte v troubě rozpálené na 190 °C (u horkovzdušné na 170 °C) půl hodiny, dokud povrch nezezlátne.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/05, str.14
Obrazek uzivatele
Od receptu jsem očekávala více. Málo pikantní.

Přidat komentář