Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kopretinové košíčky

Vtipné a rychlé sladké svatební pohoštění. Náš krém s bílky je, na rozdíl od klasického, čistě máslového, krásně bílý a hladký – jako svatební šaty.

Vydání: 2008/5
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 24 košíčků
Doba přípravy: Do hodiny
+ doba na zdobení
PT35M
Pečení 0:35
Dort Americká

Ingredience

    • 375 g másla
    • 330 g krupicového cukru
    • 1 lžička vanilkové esence
    • 6 vajec
    • 370 g hladké mouky
    • 1 lžíce kypřicího prášku

    Na vanilkovou polevu:

    • 5 bílků
    • 250 g moučkového cukru
    • 2 sáčky vanilinového cukru
    • 250 g studeného másla, nakrájeného

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Máslo, krupicový cukr a vanilkovou esenci dejte do velké mísy a elektrickým ručním mixérem z nich ušlehejte nadýchanou pěnu. Pak postupně přidávejte vejce a opět vše důkladně šlehejte. Nakonec do mísy prosejte mouku a kypřicí prášek a těsto dobře promíchejte.

Dvě formy na dvanáct muffinů zlehka vyložte papírovými košíčky. Rozdělte do nich těsto a pečte asi pětatřicet minut, aby byly košíčky zlatavé a propečené – vyzkoušejte to zapíchnutou špejlí. Hotové košíčky nechte chladnout v plechu a mezitím připravte vanilkovou polevu.

Do pánve s vroucí vodou postavte ohnivzdornou misku a do ní dejte bílky s moučkovým a vanilinovým cukrem. Asi dvě minuty míchejte; jakmile se cukr rozpustí, stáhněte misku z ohně a elektrickým mixérem šlehejte, až bílky vychladnou. Postupně začněte přidávat kousky másla. Směs bude zpočátku vypadat sraženě, proto vytrvejte ve šlehání – zhruba po deseti minutách budete mít hladkou a krémovou polevu.

Polevou potřete košíčky, dílo ozdobte květy kopretin a uchovejte v chladu (raději ve spíži než v lednici).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Svatební menu

Svatební menu

Marcipánovo-višňové kuličky

Sušenky od srdce

‚Dort‘ z karamelových větrníků

Karibský svatební dort

REKLAMA

Přidat komentář