Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mrkvovo-rýžový závin s mandlemi

Báječný závin, který potěší nejen vegetariány. Plus pro vás: nejen snadná příprava.

Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2 záviny
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Příprava 0:30
Koláč Ostatní

Ingredience

    • 500 g biomrkve, pokrájené na kostičky
    • 2 červené cibule, pokrájené na kostičky
    • 3–4 velké stroužky česneku, pokrájené na kostičky
    • 5 lžic panenského olivového oleje
    • 1 lžíce biomásla
    • 500 g uvařené biorýže natural
    • 50 g loupaných opražených mandlí
    • 2 malé lžičky soli
    • 1 lžička čerstvě mletého pepře
    • 1 lžička čerstvě mletého koriandru
    • 3 biovejce + 1 biovejce na pomazání, rozšlehané
    • hrst spařených kopřiv (nebo pórku, špenátu, mangoldu)
    • 350 g chlazeného listového těsta
    • 1 lžíce sezamových semínek

Příprava jídla

Mrkev, cibuli a česnek opékejte na mírném ohni za občasného míchání na směsi oleje a másla asi 10 minut. Přidejte uvařenou rýži, mandle, osolte a výrazně dochuťtte pepřem a koriandrem. Při ochutnávání počítejte s tím, že budete přidávat ještě vejce a ta chuť  zase zjemní. Kopřivy spařte, nasekejte a zamíchejte do rýže. Po zchladnutí do směsi ještě zapracujte vejce.

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Z těsta vyválejte dva pláty. Doprostřed každého dejte pruh rýžové náplně, oba volné konce přeložte přes sebe a přilepte vejcem. Záviny přeneste na plech vyložený pečicím papírem, potřete vejcem a posypte sezamovými semínky. Pečte dozlatova asi půl hodiny.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Celozrnné rizoto se zázvorem

Rýžové smažené krokety

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Už podle rozpisu všech bioingrediencí vím, že bych si toto nikdy neupekla! Musí to být bionechutný!

Přidat komentář