Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní chilli meruňky

„Každoročně si jich zavařím pár menších sklenic. Chilli meruňky jsou výborná příloha ke grilovaným masům nebo k rýži s masem na orientální způsob. A úžasné je i spojení pikantních meruněk s vanilkovou zmrzlinou!“ napsala nám o svém receptu čtenářka Apetitu Ludmila Holčíková.

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4 skleničky (cca 300 ml)
Doba přípravy: Do 20 minut
Zavařování: 20 minut
P
Studená omáčka a dip Asijská

Ingredience

    • 1 kg meruněk, omytých, vypeckovaných
    • 8 sušených chilli papriček
    • 12–16 kuliček nového koření
    • 150 g cukru krupice či krystal

Příprava jídla

Do sterilizovaných sklenic naskládejte meruňky a přidejte 2 sušené chilli papričky a pár kuliček nového koření. Svařte půl litru vody s cukrem a ještě teplým nálevem meruňky zalijte. Zavíčkujte a zavařujte 20 minut při 80 °C.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

20x sladké meruňky

Přidat komentář