Svědčí jí nejen jablka, ale i kompotované meruňky s kysanou smetanou. Rozhodně vyzkoušejte – tuhle verzi si zamilujete!
Suroviny
máslo
na vymazání
rohlíky
8
ks
mléko
600
ml
vejce
2
ks
krupicový cukr
100
g
meruňkový kompot
750
ml
zakysaná smetana
250
ml
Postup
1
Zapněte víko remosky, aby se nahřálo; dno nádoby vymažte máslem.
2
Rohlíky nakrájejte na šikmé plátky silné asi půl centimetru.
3
V misce smíchejte mléko, vejce a cukr.
4
Postupně ve směsi namáčejte rohlíky a vyložte jimi dno nádoby. Na ně narovnejte okapané meruňky a potřete je kysanou smetanou. Zakončete další vrstvou namáčených rohlíků.
5
Pečte dozlatova; trvá to asi čtyřicet minut.