Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vařené uzené koleno

Popis receptu: 
Labuznik.com
Autor: Kamila Novak
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1 střední uzené syrové kole­no, 1/2 kostky masoxu, 1 menší cibule, 3-4 kuličky nového koření, 20 kuliček pepře, 1 středně velký strou­žek česneku.

Příprava jídla

Uzené koleno očistíme od zbytků štětin a jiných nečistot a na třech místech prořízne­me ostrým nožem až na kost. Maso se tak lépe pro­vaří a má příjemnou jemně pi­kantní chuť, také polévka po vaření je chutnější. Vše dáme do papiňáku, zalijeme studenou vodou a vaříme 60-80 minut (podle toho, jestli jsme zvyklí mít maso tak akorát měkké, nebo již téměř odpadající od kosti). Po uvaření maso vyndáme, hrubě i s kůží naporcujeme na mísu (viz obrázek), nebo klade­me přímo na talířky. Vhodné jako teplé občerstve­ní i pro pozdnější (třeba silvest­rovskou) večeři. Doporučená příloha: různé druhy hořči­ce, strouhaný křen, kysané zelí, chléb, pečivo, pivo.
REKLAMA

Přidat komentář