Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 570 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 31 g
Tuky 38 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vařené uzené koleno je fantastickou chuťovkou, která vám pomůže nasytit větší společnost hostů, a to téměř bez práce. Stačí jen dát vepřové koleno vařit a za hodinu můžete servírovat. K vařenému kolenu se hodí hořčice, křen, naložená zelenina, pečivo a také něco k pití. A co je důležité – vývar nevylévejte. Připravte z něj třeba vyprošťovací zelňačku na druhý den.

Suroviny

střední uzené
bujon ½ kostky
masox
nové koření 4 kuličky
pepř celý 20 kuliček
česnek 1 stroužek

Postup

1

Uzené koleno očistěte od zbytků štětin a jiných nečistot. Na třech místech ho prořízněte ostrým nožem až na kost. Maso se tak lépe pro­vaří a má příjemnou, jemně pi­kantní chuť a také polévka po vaření je chutnější.

2

Všechny ingredience společně s koleme dejte do papiňáku, zalijte studenou vodou a vařte 60-80 minut (podle toho, jestli chcete mít maso tak akorát měkké, nebo již téměř odpadající od kosti).

3

Po uvaření maso vyndejte a i s kůží nahrubo nakrájete. Maso servírujte buď na společné míse, nebo rozdělte přímo na talířky. Vařené uzené koleno je vhodné jako teplé občerstve­ní i pro pozdnější (třeba silvest­rovskou) večeři.

Podávejte s různými druhy hořči­ce, strouhaným křenem, kysaným zelím, sterilovanou okurou, chlebem nebo jiným pečivem a také pivem.

Foto: PXhere.com

Autor: kamila novak

Apetit magazín