Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hummus

Tahle pasta původem ze Středního východu je ideální jako pohoštění na party i na piknik.

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Studená omáčka a dip Ostatní

Ingredience

    • 2x 400g konzervy cizrny, slité, okapané
    • 3 stroužky česneku, prolisované
    • ½ lžíce nastrouhané citronové kůry (radši bio)
    • 60 ml citronové šťávy
    • 60 ml tahini (koupíte například v Tescu)
    • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
    • olivový olej na doladění textury a k podávání

Příprava jídla

Cizrnu, česnek, citronovou kůru i šťávu a tahini dejte do robotu a zpracujte na hladkou pastu. V případě potřeby přidejte olivový olej, dokud nebude mít hummus texturu podle vašich představ. Podle chuti osolte a opepřete. Těsně před servírováním pocákejte olivovým olejem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu na piknik

Snídaně v trávě

Parmazánový twister

Tymiánové osvěžení

Marinovaná feta

Falafel obalený v sezamu

Salát s křupavou slunečnicí

Osvěžující tabouleh

Jahody s vanilkovým jogurtem

REKLAMA

Přidat komentář