Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
hummus
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 26
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3165 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 408 g
Tuky 76 g
Vláknina 96 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle pasta původem ze Středního východu je ideální jako pohoštění na party i na piknik.

Související recepty

Suroviny

cizrna 800 g
konzervovaná, slitá
česnek 3 stroužky
prolisované
tahini 60 ml
pepř
čerstvě namletý
olivový olej
na doladění textury a k podávání
sůl

Postup

1

Cizrnu, česnek, citronovou kůru i šťávu a tahini dejte do robotu a zpracujte na hladkou pastu.

2

V případě potřeby přidejte olivový olej, dokud nebude mít hummus texturu podle vašich představ.

3

Podle chuti osolte a opepřete. Těsně před servírováním pocákejte olivovým olejem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...