0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
hummus
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 25
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3165 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 408 g
Tuky 76 g
Vláknina 96 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle pasta původem ze Středního východu je ideální jako pohoštění na party i na piknik.

Suroviny

cizrna 800 g
konzervovaná, slitá
česnek 3 stroužky
prolisované
citronová kůra 0.5 PL
citronová štáva 60 ml
tahini 60 ml
pepř
čerstvě namletý
olivový olej
na doladění textury a k podávání
sůl

Postup

1

Cizrnu, česnek, citronovou kůru i šťávu a tahini dejte do robotu a zpracujte na hladkou pastu.

2

V případě potřeby přidejte olivový olej, dokud nebude mít hummus texturu podle vašich představ.

3

Podle chuti osolte a opepřete. Těsně před servírováním pocákejte olivovým olejem.

Související články

Hummus: lahodná pomazánka s nešťastným názvem
  • Zajímavosti

Hummus: lahodná pomazánka s nešťastným názvem

Na první pohled by se mohlo zdát, že pojmenovat pokrm názvem hummus se rovná gastronomické sebevraždě. V případě cizrnové pomazánky se však ukázalo, že trochu nešťastný název může odkazovat k delikátní chuti, které se jen tak něco nevyrovná...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit