
Meruňková bublanina
Luxusní verze koláčové klasiky, která voní létem.
Vydání: 2008/7
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 12
Ingredience
- 9 bílků
- 330 g marcipánu
- 150 g moučkového cukru
- 225 g hladké mouky
- 150 g změklého másla
- 3 lžíce jemně nastrouhané pomerančové kůry
- 1 prášek do pečiva
- 1 kg meruněk, omytých, přepůlených a vypeckovaných
- 110 g krupicového cukru
- máslo na vymazání pekáčku
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Bílky, marcipán, moučkový cukr, mouku, máslo, kůru i prášek do pečiva dejte do mísy a dobře spojte. Meruňky přendejte do mísy, zasypte cukrem a dobře promíchejte, aby se cukrem celé obalily. Vajíčkovo-marcipánovou směs přelijte do vymazaného pekáče (o rozměrech zhruba 25 × 35cm) a navrch dejte půlky meruněk – vždy slupkou dolů – a pečte 40–45 minut, dřevěná špejle by měla zůstat po vytažení čistá.
NĚCO NAVÍC: Zbylý koláč můžete nakrájet na jednotlivé kousky, vložit každý zvlášť do umělohmotného boxu nebo sáčku a zamrazit. Pak jej můžete kdykoli vytáhnout (v jakémkoli množství) a zpříjemnit si odpolední čaj nebo nedělní odpolední siestu.
Přidat komentář