Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jalovcové zelí

Díky troše alkoholu a jalovcovým kuličkám získá zelí mimořádný šmrnc. Podle našeho postupu zůstane příjemně křupavé, žádná mazlavá kaše. A omáčka je jako samet...

Vydání: 2005/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Zelenina Britská

Ingredience

    • 2 lžičky jalovcových kuliček
    • 3 lžíce ginu nebo borovičky
    • 100 ml plnotučného mléka
    • 1 velkou hlávku zelí, očištěnou
    • 1 velký pórek, očištěný
    • 50 g másla
    • 1 lžičku bujonových granulí nebo  čtvrt kostky, rozdrobené
    • 6 vrchovatých lžic žervé nebo lučiny
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Jalovec rozdrťte, v hrnci spolu s ginem a mlékem přiveďte k varu a za občasného promíchání nechte tři minuty probublávat. Sejměte z ohně, osolte a opepřete.

2. Zelí pokrájejte na osminy, odstraňte tvrdý košťál a nakrájejte je najemno. Pórek podélně rozkrojte a nakrájejte na centimetrové kousky. Zelí i pórek vsypte na cedník, propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat.

3. Ve velkém širokém kastrolu rozpusťte máslo, vsypte zelí s pórkem, posypte bujonem, osolte a opepřete. Důkladně zamíchejte, přikryjte a duste na středním ohni. Každé dvě minuty promíchejte; po třetím promíchání už nepřikrývejte a vše povařte ještě čtyři až šest minut, abyste odpařili šťávu, kterou zelí pustí. Odstavte.

4. Jalovcové mléko prohřejte (nevařte!) a přimíchejte do něj žervé. Hojně opepřete, promíchejte, přelijte přes zelí, znovu promíchejte a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/05, str.23

Přidat komentář