
Špagety aglio e olio
V jednoduchosti je síla! Stačí pár ingrediencí – a báječné lehké jídlo je na světě!
Vydání: 2008/8
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 2
Ingredience
- špagety
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 1–2 rozdrobené malé sušené chilli papričky
- hrst sekané hladkolisté petrželky
- 1 rajče
- sůl
- strouhaný parmazán
Příprava jídla
1 Špagety uvařte podle návodu na obalu. Mezitím na čtyřech lžících olivového oleje asi minutu opékejte čtyři stroužky česneku pokrájené na plátky a jednu až dvě rozdrobené malé sušené chilli papričky.
2 Přisypte hrst sekané hladkolisté petrželky, jedno pokrájené rajče a osolte. Duste další 2–3 minuty a potom smíchejte se scezenými špagetami. Podávejte posypané strouhaným parmazánem.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
A .
25. Červenec 2016 22:37
Dokomce kvalita jídla v restauraci se dá otestovat práve na tak jednoduchém jídle jako je tohle, když ho dokážou udělat vynikající, je to správně.
Ale znám ještě jednoduchší, klasickejší pravý recept na Aglio olio e peperoncino. Do tohoto jídla se nikdy nepřidává rajče ani parmazán!!!!!!
zdroj č.1:
http://culinariaitalia.wordpress.com/2008/06/16/spaghetti-with-garlic-oil-and-chilli
zdroj č.2:
http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/513030
Kateřina Švejdová
28. Červenec 2016 14:32
jsme rádi, že píšete klasičtější. Vámi uváděný postup je pro nás prostě ten základní, ze kterého se dá vycházet. Viz například náš článek:
http://www.apetitonline.cz/recepty/7540-aglio-e-olio.html
Po svých četných návštěvách Itálie to beru podobně jako Italové - každý si do aglio e olio přihodí, co mu chutná. Přidávat trochu rajčat jsem se naučila právě tam, občas tam mí italští přátelé dávají ještě kapary nebo olivy, sardelky, mandle i jiné dobroty. Berou to tak, jako asi my bereme guláš - každý ho dělá jinak. Jsme ale rádi, že vás italské vaření baví stejně jako nás, protože to je nejdůležitější! :-)