
Uživatelský
recept
recept
moučník hrk hrk
Popis receptu:
ne
Autor: Radka Halová
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
těsto: 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1/2 hrnku oleje, 3/4 hrnku mléka, 2 vejce, 2 lžíce kakaového prášku, 1 prášek do pečiva
krém: 250 ml smetany ke šlehání, 1 ztužovač smetany, 2 malé plechovky mandarinek, 1 pudink bez vaření Créme Olé vanilkový
na ozdobu: čokoládová poleva nebo strouhaná čokoláda
Příprava jídla
Buchta s pudingem hrk hrk recept - na těsto smícháme v míse a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme (12 minut při 200°C). Mandarinky zcedíme a nakrájíme na menší kousky. Do dózy s dobře těsnícím víkem dáme mandarinky i se šťávou, pokud je kompot bez cukru, přidáme 2 vanilkové cukry, přilijeme smetanu, nasypeme pudinkový prášek a ztužovač a dózu dobře uzavřeme. Párkrát s ní zahrkáme a krém je hotový. Natřeme ho na studenou buchtu a posypeme strouhanou čokoládou nebo pocákáme čokoládovou polevou.
Přístě to můžeme udělat barevně naopak, kakao nedávat do těsta - bude světlé, dát ho do krému, případně použít čokoládový pudink.
Přidat komentář