Suroviny
Těsto
mouka pšeničná polohrubá
1,5
hrnek
krupicový cukr
1
hrnek
olej
½
hrnek
mléko
¾
hrnek
vejce
2
ks
kakao
2
PL
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
Krém
smetana ke šlehání
250
ml
1
bal
ztužovač smetany
mandarinky
2
ks
v plechovce, malé
1
bal
pudink bez vaření vanilkový
lze nahradit čokoládou na strouhání
Buchta s pudingem hrk hrk recept - na těsto smícháme v míse a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme (12 minut při 200°C). Mandarinky zcedíme a nakrájíme na menší kousky. Do dózy s dobře těsnícím víkem dáme mandarinky i se šťávou, pokud je kompot bez cukru, přidáme 2 vanilkové cukry, přilijeme smetanu, nasypeme pudinkový prášek a ztužovač a dózu dobře uzavřeme. Párkrát s ní zahrkáme a krém je hotový. Natřeme ho na studenou buchtu a posypeme strouhanou čokoládou nebo pocákáme čokoládovou polevou.
Přístě to můžeme udělat barevně naopak, kakao nedávat do těsta - bude světlé, dát ho do krému, případně použít čokoládový pudink.