
Uživatelský
recept
recept
REBARBOROVÝ KOLÁČ S MANDLOVÝM BEZÉ
Popis receptu:
chuťově úžasný, jednoduchý a efektní
Autor: Táňa Absolínová
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
150g změklého másla
125g cukru
lžíce vanilkového cukru
5 vajíček
150g hrubé mouky
75g škrobové moučky
½ lžičky prášku do pečiva
600g rebarbory
špetka soli
175g cukru
50g mandlových lupínků
lžička citronové šťávy
dortová forma o průměru 26 cm
Příprava jídla
Pečení celkem 45 minut při 180°C
Příprava
Máslo utřeme do pěny s cukrem a vanilkovým cukrem. Oddělíme bílky a žloutky tří vajíček. Zbylá vajíčka celá a žloutky postupně vmícháme do máslové hmoty. Mouku smícháme se škrobovou moučkou a práškem do pečiva. Vmícháme do těsta.
Troubu předehřejeme na 180°C. Formu vymažeme máslem. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kousky. Těsto naplníme do formy, povrch poklademe rebarborou a lehce vmačkujeme do těsta. Pečeme 25 minut na střední příčce trouby.
Z bílků a soli mezitím vyšleháme polotuhý sníh, přidáme cukr a šleháme dál, až je sníh pevný. Vmícháme citronovou šťávu. Bílkový sníh přidáme po 25 minutách pečení stěrkou na předpečený koláč a to opatrně. Posypeme sníh mandlovými lupínky.Pracovat je potřeba hbitě a koláč vyndat z trouby opravdu jen na chviličku. Během dalších 20 minut dopečeme.
Přidat komentář