Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

REBARBOROVÝ KOLÁČ S MANDLOVÝM BEZÉ

Popis receptu: 
chuťově úžasný, jednoduchý a efektní
Autor: Táňa Absolínová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    150g změklého másla 125g cukru lžíce vanilkového cukru 5 vajíček 150g hrubé mouky 75g škrobové moučky ½ lžičky prášku do pečiva 600g rebarbory špetka soli 175g cukru 50g mandlových lupínků lžička citronové šťávy dortová forma o průměru 26 cm

Příprava jídla

Pečení celkem 45 minut při 180°C Příprava Máslo utřeme do pěny s cukrem a vanilkovým cukrem. Oddělíme bílky a žloutky tří vajíček. Zbylá vajíčka celá a žloutky postupně vmícháme do máslové hmoty. Mouku smícháme se škrobovou moučkou a práškem do pečiva. Vmícháme do těsta. Troubu předehřejeme na 180°C. Formu vymažeme máslem. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kousky. Těsto naplníme do formy, povrch poklademe rebarborou a lehce vmačkujeme do těsta. Pečeme 25 minut na střední příčce trouby. Z bílků a soli mezitím vyšleháme polotuhý sníh, přidáme cukr a šleháme dál, až je sníh pevný. Vmícháme citronovou šťávu. Bílkový sníh přidáme po 25 minutách pečení stěrkou na předpečený koláč a to opatrně. Posypeme sníh mandlovými lupínky.Pracovat je potřeba hbitě a koláč vyndat z trouby opravdu jen na chviličku. Během dalších 20 minut dopečeme.
REKLAMA

Přidat komentář