Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

malinový dort

Popis receptu: 
na 12 ks příprava 30 minut/opekaní 30-35 minut
Autor: petr strnad
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    160 ml mléka 1 lžíce másla 1 lžíce vanilk.extraktu 3 vejce žloutky a bílky oddelené 225 g moučkového cukru 150 g polohrubé mouky 3 lžíce kakaa holand typu 1 lžička prášku do pečiva NÁPLN. 125 ml smetana na šlehání 125 g fresh nebo zmraž. malin - okapaných POLEVA: 160 ml smetana na šlehání 160 g 70% hořké čokolády fresh maliny na ozdobu

Příprava jídla

1. předehřejte troubu na 180 a připravte a připravte si formu- bud vyložit papírem nebo vymazat maáslem a vysypat hr.moukou 2. máslo s mlékem dejte do malého kastrulku a zahřívejte, dokud e máslo nerozpustí. Pak vmíchejte vanilkový extrakt a dejte stranou. Do misky prosijte mouku, kakaou a kypřící prášek. V jiné větší míse umíchejte žloutky s cukrem tak, aby zesvětlaly a nabyly. Zvlášt vyšlehejte bílky na sníh. Ke žloutkum vlijte lehce zchladlé vanilkové mléko a pomalu vmíchejte směs mouky s kakaem. Nakonec opatrně kovovou lžící zamíchejte sníh z bílků. Těsto přesunte do formy a pečte asi 30-35 minut. Než dort vytáhnetae z trouby, zkuste do něj zapíchnout špejli- pokud zůstane čistá, je dort upečený. nechte vychladnout. 3. Zchladlý dort pomocí ostrého nože podélně rozpulte. smetanu ušlehejte a vidličkou do ní rozmačkejte maliny a hmotou naplnte dort. 4. Na plotýnku postavte pánev s horkou vodou, do ní postavte rendlík s nalámanou čokoládou a smetanou. zahřívejte, až získáte tekutou a lesklou polevu. Pomocí paletového nože nebo stěrky ji naneste na dort a po obvodu dortu přitisknete fresh maliny
REKLAMA

Přidat komentář