
Uživatelský
recept
recept
malinový dort
Popis receptu:
na 12 ks
příprava 30 minut/opekaní 30-35 minut
Autor: petr strnad
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
160 ml mléka
1 lžíce másla
1 lžíce vanilk.extraktu
3 vejce žloutky a bílky oddelené
225 g moučkového cukru
150 g polohrubé mouky
3 lžíce kakaa holand typu
1 lžička prášku do pečiva
NÁPLN.
125 ml smetana na šlehání
125 g fresh nebo zmraž. malin - okapaných
POLEVA:
160 ml smetana na šlehání
160 g 70% hořké čokolády
fresh maliny na ozdobu
Příprava jídla
1. předehřejte troubu na 180 a připravte a připravte si formu- bud vyložit papírem nebo vymazat maáslem a vysypat hr.moukou
2. máslo s mlékem dejte do malého kastrulku a zahřívejte, dokud e máslo nerozpustí. Pak vmíchejte vanilkový extrakt a dejte stranou. Do misky prosijte mouku, kakaou a kypřící prášek.
V jiné větší míse umíchejte žloutky s cukrem tak, aby zesvětlaly a nabyly. Zvlášt vyšlehejte bílky na sníh. Ke žloutkum vlijte lehce zchladlé vanilkové mléko a pomalu vmíchejte směs mouky s kakaem. Nakonec opatrně kovovou lžící zamíchejte sníh z bílků. Těsto přesunte do formy a pečte asi 30-35 minut. Než dort vytáhnetae z trouby, zkuste do něj zapíchnout špejli- pokud zůstane čistá, je dort upečený. nechte vychladnout.
3. Zchladlý dort pomocí ostrého nože podélně rozpulte. smetanu ušlehejte a vidličkou do ní rozmačkejte maliny a hmotou naplnte dort.
4. Na plotýnku postavte pánev s horkou vodou, do ní postavte rendlík s nalámanou čokoládou a smetanou. zahřívejte, až získáte tekutou a lesklou polevu. Pomocí paletového nože nebo stěrky ji naneste na dort a po obvodu dortu přitisknete fresh maliny
Přidat komentář