Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 30 minut Snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4077 kcal
Bílkoviny 86 g
Cukr 432 g
Tuky 216 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Maliny jsou k dezertům plným lásky přímo předurčené a tento čokoládový srdíčkový dort vyvolá vždycky to, co od něj očekáváte - potlesk!

Suroviny

mléko 160 ml
máslo 1 PL
vanilkový extrakt 1 PL
vejce 3 ks
žloutky a bílky odděleně
moučkový cukr 225 g
mouka pšeničná polohrubá 150 g
kakao 3 PL
holandského typu
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
Na náplň
smetana ke šlehání 125 ml
maliny 125 g
čerstvé nebo rozmražené okapané
smetana ke šlehání 160 ml
tmavá čokoláda 160 g
70%, nalámaná
maliny
čerstvé, na ozdobu

1 Předehřejte troubu na 180 stupňů a připravte si formu ve tvaru srdce – buď ji vyložte pečicím papírem, nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

2 Máslo s mlékem dejte do malého kastrůlku a zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Pak vmíchejte vanilkový extrakt a dejte stranou. Do misky prosijte mouku, kakao a kypřicí prášek. V jiné větší míse umíchejte žloutky s cukrem tak, aby zesvětlaly a nabyly. Zvlášť vyšlehejte bílky na sníh. Ke žloutkům vlijte lehce zchladlé vanilkové mléko a pomalu vmíchejte směs mouky s kakaem. Nakonec opatrně kovovou lžící zamíchejte sníh z bílků. Těsto přesuňte do formy a pečte asi 30–35 minut. Než dort vytáhnete z trouby, zkuste do něj zapíchnout dřevěnou špejli – pokud zůstane čistá, je dort upečený. Nechte vychladnout.

3 Zchladlé srdce pomocí ostrého dlouhého nože podélně rozpulte. Smetanu ušlehejte a vidličkou do ní rozmačkejte maliny a hmotou naplňte dort.

4 Na plotýnku postavte pánev s horkou vodou, do ní postavte rendlík s nalámanou čokoládou a smetanou. Zahřívejte, až získáte tekutou a lesklou polevu. Pomocí paletového nože (nebo gumové stěrky) ji naneste na dort a po obvodu srdce přitiskněte čerstvé maliny.

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit