0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Malinový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1 / 5. Počet hodnocení: 125
Do hodiny Snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4077 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 432 g
Tuky 216 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maliny jsou k dezertům plným lásky přímo předurčené a tento čokoládový srdíčkový dort vyvolá vždycky to, co od něj očekáváte - potlesk!

Suroviny

mléko 160 ml
máslo 1 PL
vanilkový extrakt 1 PL
vejce 3 ks
žloutky a bílky odděleně
moučkový cukr 225 g
mouka pšeničná polohrubá 150 g
kakao 3 PL
holandského typu
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
Na náplň
smetana ke šlehání 125 ml
maliny 125 g
čerstvé nebo rozmražené okapané
Na polevu
smetana ke šlehání 160 ml
tmavá čokoláda 160 g
70%, nalámaná
maliny
čerstvé, na ozdobu

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 stupňů a připravte si formu ve tvaru srdce – buď ji vyložte pečicím papírem, nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

2

Máslo s mlékem dejte do malého kastrůlku a zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Pak vmíchejte vanilkový extrakt a dejte stranou.

3

Do misky prosijte mouku, kakao a kypřicí prášek. V jiné větší míse umíchejte žloutky s cukrem tak, aby zesvětlaly a nabyly. Zvlášť vyšlehejte bílky na sníh.

4

Ke žloutkům vlijte lehce zchladlé vanilkové mléko a pomalu vmíchejte směs mouky s kakaem. Nakonec opatrně kovovou lžící zamíchejte sníh z bílků.

5

Těsto přesuňte do formy a pečte asi 30–35 minut. Než dort vytáhnete z trouby, zkuste do něj zapíchnout dřevěnou špejli – pokud zůstane čistá, je dort upečený. Nechte vychladnout.

6

Zchladlé srdce pomocí ostrého dlouhého nože podélně rozpulte. Smetanu ušlehejte a vidličkou do ní rozmačkejte maliny a hmotou naplňte dort.

7

Na plotýnku postavte pánev s horkou vodou, do ní postavte rendlík s nalámanou čokoládou a smetanou. Zahřívejte, až získáte tekutou a lesklou polevu.

8

Pomocí paletového nože (nebo gumové stěrky) ji naneste na dort a po obvodu srdce přitiskněte čerstvé maliny.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Komentáře

Daniela Bernátová

Super torta, velmi dobre cesto, krem som este ochutila o mascarpone :P a dobra je aj s jahodami...

P Benesik

Těsto je moc fajn, ale není tu průměr formy :( Šlehačka nespadne do druhého dne? Není potřeba ji ztužit? Dejte pozor na to, že nní dobré krájet korpus na prkénku, je hodně sladký a rád se přilepí :)

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč