4.1 / 5. Počet hodnocení: 122
Do 30 minut Snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4077 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 432 g
Tuky 216 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maliny jsou k dezertům plným lásky přímo předurčené a tento čokoládový srdíčkový dort vyvolá vždycky to, co od něj očekáváte - potlesk!

Suroviny

mléko 160 ml
máslo 1 PL
vanilkový extrakt 1 PL
vejce 3 ks
žloutky a bílky odděleně
moučkový cukr 225 g
mouka pšeničná polohrubá 150 g
kakao 3 PL
holandského typu
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
Na náplň
smetana ke šlehání 125 ml
maliny 125 g
čerstvé nebo rozmražené okapané
smetana ke šlehání 160 ml
tmavá čokoláda 160 g
70%, nalámaná
maliny
čerstvé, na ozdobu

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 stupňů a připravte si formu ve tvaru srdce – buď ji vyložte pečicím papírem, nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

2

Máslo s mlékem dejte do malého kastrůlku a zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Pak vmíchejte vanilkový extrakt a dejte stranou.

3

Do misky prosijte mouku, kakao a kypřicí prášek. V jiné větší míse umíchejte žloutky s cukrem tak, aby zesvětlaly a nabyly. Zvlášť vyšlehejte bílky na sníh.

4

Ke žloutkům vlijte lehce zchladlé vanilkové mléko a pomalu vmíchejte směs mouky s kakaem. Nakonec opatrně kovovou lžící zamíchejte sníh z bílků.

5

Těsto přesuňte do formy a pečte asi 30–35 minut. Než dort vytáhnete z trouby, zkuste do něj zapíchnout dřevěnou špejli – pokud zůstane čistá, je dort upečený. Nechte vychladnout.

6

Zchladlé srdce pomocí ostrého dlouhého nože podélně rozpulte. Smetanu ušlehejte a vidličkou do ní rozmačkejte maliny a hmotou naplňte dort.

7

Na plotýnku postavte pánev s horkou vodou, do ní postavte rendlík s nalámanou čokoládou a smetanou. Zahřívejte, až získáte tekutou a lesklou polevu.

8

Pomocí paletového nože (nebo gumové stěrky) ji naneste na dort a po obvodu srdce přitiskněte čerstvé maliny.

Komentáře

Daniela Bernátová

Super torta, velmi dobre cesto, krem som este ochutila o mascarpone :P a dobra je aj s jahodami...

P Benesik

Těsto je moc fajn, ale není tu průměr formy :( Šlehačka nespadne do druhého dne? Není potřeba ji ztužit? Dejte pozor na to, že nní dobré krájet korpus na prkénku, je hodně sladký a rád se přilepí :)

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit