Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2044 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 226 g
Tuky 110 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není to sice marmeláda v pravém slova smyslu, přesto si ji hned zamilujete. V lednici vydrží až 3 dny... když jí odoláte, výborná je totiž i na toustu spolu se sýrem s modrou plísní.

Suroviny

jablko 450 g
např. Rubinette
třtinový cukr 80 g
z jednoho citronu
nahrubo nasekané
lívance při podávání
z jednoho citronu
vanilková zmrzlina
k podávání

Postup

1

Jablka zbavte jádřinců, loupat je nemusíte. Rozkrájejte je na čtvrtky a ty pak ještě rozpulte napříč. V hrnci rozpusťte máslo, vsypte jablka, cukr, citronovou kůru a šťávu a bobkový list. Zlehka promíchejte a přiklopené zvolna duste asi 10 minut, až jablka změknou.

Sejměte pokličku a zesilte oheň. Vařte dalších pět minut tak, aby se šťáva odpařila na sirup. Vyjměte bobkový list, přilijte brandy a nechte mírně zchladnout; potom vmíchejte vlašské ořechy. Marmeládu můžete podávat ještě teplou, výborná je s lívanci a s vanilkovou zmrzlinou. V chladničce vydrží 3 dny.

NĚCO NAVÍC: Jablečnou marmeládu můžete podávat také na toustu spolu se sýrem s modrou plísní.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč