Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečná marmeláda s ořechy

Není to sice marmeláda v pravém slova smyslu, přesto si ji hned zamilujete. V lednici vydrží až 3 dny... když jí odoláte, výborná je totiž i na toustu spolu se sýrem s modrou plísní.

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Vaření 0:20
Zavařenina Česká

Ingredience

    • 450 g jablek (např. odrůda Rubinette)
    • 50 g másla
    • 80 g třtinového cukru
    • kůra a šťáva z 1 malého biocitronu
    • 1 bobkový list
    • 1 lžíce brandy
    • 100 g vlašských ořechů, nahrubo sekaných
    • lívance a vanilková zmrzlina při podávání

Příprava jídla

Jablka zbavte jádřinců, loupat je nemusíte. Rozkrájejte je na čtvrtky a ty pak ještě rozpulte napříč. V hrnci rozpusťte máslo, vsypte jablka, cukr, citronovou kůru a šťávu a bobkový list. Zlehka promíchejte a přiklopené zvolna duste asi 10 minut, až jablka změknou.

Sejměte pokličku a zesilte oheň. Vařte dalších pět minut tak, aby se šťáva odpařila na sirup. Vyjměte bobkový list, přilijte brandy a nechte mírně zchladnout; potom vmíchejte vlašské ořechy. Marmeládu můžete podávat ještě teplou, výborná je s lívanci a s vanilkovou zmrzlinou. V chladničce vydrží 3 dny.

NĚCO NAVÍC: Jablečnou marmeládu můžete podávat také na toustu spolu se sýrem s modrou plísní.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nepečený jablkový dort

Křehký jablkový koláč

Jablka v karamelu

Salát s jablky a se slaninou

Rýžový pudink s jablky

Kuře pečené na jablkách

Jablečné řezy se sněhem

Jaké jsou nejznámější odrůdy jablek a k čemu se hodí v kuchyni?

Všestranné ořechy. Odkud pocházejí, čím nám prospívají a co s nimi v kuchyni?

Přidat komentář