Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bleskurychlá musaka

  • Rychlá variace na klasické téma
  • Syté a barevné jídlo z jedné pánve
  • Ideální příloha: nasucho opečené chlebové placky
Vydání: 2005/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Vaření 0:25
Řecká

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 velkou cibuli, nakrájenou najemno
    • 2 stroužky česneku, nasekané nadrobno
    • 500 g mletého hovězího nebo drůbežího masa
    • 400 g sekaných loupaných rajčat v konzervě
    • 2 lžíce rajčatového pyré
    • 2 lžičky mleté skořice (nebo podle chuti)
    • 200 g pečených lilků naložených v oleji (viz Tip Apetitu), scezených a nakrájených
    • 200 g fety nebo balkánského sýra, rozdrobené
    • 3 lžíce nasekané čerstvé máty nebo lžičku sušené, rozdrobené
    • sůl a pepř na dochucení

     

     

     

Příprava jídla

1. Olej rozehřejte ve velké, mělčí pánvi či kastrolu. Vsypte cibuli i česnek a opékejte je, aby změkly. Vsypte mleté maso a za stálého promíchávání je tři až čtyři minuty opékejte, až začne chytat barvu.

2. Osolte, opepřete, přilijte rajčata i s nálevem, pyré a skořici. Důkladně promíchejte, snižte plamen, přikryjte pokličkou a nechate tak dvacet minut mírně dusit. V polovině této doby přidejte lilky.

3. Posypte jídlo rozdrobenou fetou a mátou – a můžete podávat. K musace se kromě chlebových placek hodí i jednoduchý zelený salát.

Tip apetitu
Pikantní chuť sterilovaných lilků v nálevu (Sacla, 190 g/kolem 70 Kč, seženete např. v Tescu), je pro tuto rychlou musaku přesně to pravé.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/05, str.12
Obrazek uzivatele
Pravá musaka neobsahuje fetu,Řekové navíc vaří často mleté maso ve vodě.Na pravé musace je také zapečený bešamel.
Obrazek uzivatele
Tento recept jsem dělala už hodněkrát a vždy se po něm jenom zaprášilo. Je zde skvělá konečná kombinace sýru a máty. Doporučuji upřednostnit čerstvou před sušenou. Skvělé jsou k ní bílé tousty s olivami, dá se ale také použít na těstoviny či jako náplň do bramborového placku.
Obrazek uzivatele
Moc dobré a rychlé!

Přidat komentář