Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
musaka
ZDROJ: Flickr.com, Emi Popova
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 44
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2736 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 90 g
Tuky 178 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší zeleninový pokrm s mletým masem, kterým si vždy můžete připomenout dovolenou v Řecku. 

Suroviny

najemno
olivový olej 1 PL
oregano 2 PL
sušené
mletá
rozdrobená
lilek 1 ks
na kostky
na kostky
nebo jogurt
vejce 2 ks
sýr 100 g
najemno
sůl
pepř

Postup

1

Rozpalte troubu na 160 °C.

2

Na pánvi rozpalte olej a doměkka na něm osmažte cibuli. Přidejte maso a opečte ho dozlatova.

3

Masovou směs poprašte oreganem i skořicí, promíchejte a poté přilijte rajčata a jednu konzervu plnou vody.

4

Přidejte bujonovou kostku a vše osolte a okořeňte. Přiveďte k varu, přihoďte lilek i bramboru, stáhněte oheň a zakryté duste asi dvacet minut.

5

Smetanu či jogurt smíchejte s vejci a dvěma třetinami sýra.

6

Masovou směs přemístěte do zapékací mísy, přelijte ochucenou smetanou a posypte zbytkem sýra.

7

Dejte do trouby a pečte, až povrch zpevní a zezlátne.

Podávejte s křupavým pečivem.

Komentáře

05.10.2014 18:08

Opravdu dobrota, jen jsem dala více brambor a jen jednu smetanu.

11.11.2009 19:15
Naprosto skvělé jídlo, nejlepší je až druhý den, až se všechny chutě spojí. Osobně bych vynechala tolik vody, kolik je v receptu(stačila by jedna plechovka vody), aby musaka držela víc pohromadě. Použila jsem bio vývar od Alnatury z DM a výsledek byl fenomenální. Zakysaná smetana spolu se sýrem vytvořili nepřekonatelnou chuť. Vřele doporučuji vyzkoušet!!!

Apetit magazín