0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
musaka
ZDROJ: Flickr.com, Emi Popova
sdílet:
4.1 / 5. Počet hodnocení: 41
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2736 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 90 g
Tuky 178 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší zeleninový pokrm s mletým masem, kterým si vždy můžete připomenout dovolenou v Řecku. 

Suroviny

cibule 1 ks
najemno
olivový olej 1 PL
hovězí maso mleté 500 g
oregano 2 PL
sušené
skořice 1 ČL
mletá
konzervovaná rajčata loupaná 800 g
bujon zeleninový 1 kostka
rozdrobená
lilek 1 ks
na kostky
brambory 1 ks
na kostky
zakysaná smetana 500 g
nebo jogurt
vejce 2 ks
sýr 100 g
najemno
sůl
pepř

Postup

1

Rozpalte troubu na 160 °C.

2

Na pánvi rozpalte olej a doměkka na něm osmažte cibuli. Přidejte maso a opečte ho dozlatova.

3

Masovou směs poprašte oreganem i skořicí, promíchejte a poté přilijte rajčata a jednu konzervu plnou vody.

4

Přidejte bujonovou kostku a vše osolte a okořeňte. Přiveďte k varu, přihoďte lilek i bramboru, stáhněte oheň a zakryté duste asi dvacet minut.

5

Smetanu či jogurt smíchejte s vejci a dvěma třetinami sýra.

6

Masovou směs přemístěte do zapékací mísy, přelijte ochucenou smetanou a posypte zbytkem sýra.

7

Dejte do trouby a pečte, až povrch zpevní a zezlátne.

Podávejte s křupavým pečivem.

Komentáře

Magdaléna Jelínková

Naprosto skvělé jídlo, nejlepší je až druhý den, až se všechny chutě spojí. Osobně bych vynechala tolik vody, kolik je v receptu(stačila by jedna plechovka vody), aby musaka držela víc pohromadě. Použila jsem bio vývar od Alnatury z DM a výsledek byl fenomenální. Zakysaná smetana spolu se sýrem vytvořili nepřekonatelnou chuť. Vřele doporučuji vyzkoušet!!!

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit