Nejlepší zeleninový pokrm s mletým masem, kterým si vždy můžete připomenout dovolenou v Řecku.
Suroviny
cibule
1
ks
najemno
olivový olej
1
PL
hovězí maso mleté
500
g
oregano
2
PL
sušené
skořice
1
ČL
mletá
bujon zeleninový
1
kostka
rozdrobená
lilek
1
ks
na kostky
brambory
1
ks
na kostky
zakysaná smetana
500
g
nebo jogurt
vejce
2
ks
sýr
100
g
najemno
sůl
pepř
Postup
1
Rozpalte troubu na 160 °C.
2
Na pánvi rozpalte olej a doměkka na něm osmažte cibuli. Přidejte maso a opečte ho dozlatova.
3
Masovou směs poprašte oreganem i skořicí, promíchejte a poté přilijte rajčata a jednu konzervu plnou vody.
4
Přidejte bujonovou kostku a vše osolte a okořeňte. Přiveďte k varu, přihoďte lilek i bramboru, stáhněte oheň a zakryté duste asi dvacet minut.
5
Smetanu či jogurt smíchejte s vejci a dvěma třetinami sýra.
6
Masovou směs přemístěte do zapékací mísy, přelijte ochucenou smetanou a posypte zbytkem sýra.
7
Dejte do trouby a pečte, až povrch zpevní a zezlátne.
Podávejte s křupavým pečivem.
Komentáře
Opravdu dobrota, jen jsem dala více brambor a jen jednu smetanu.