Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2736 kcal
Bílkoviny 170 g
Cukr 90 g
Tuky 178 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nejlepší zeleninový pokrm s mletým masem, kterým si vždy můžete připomenout dovolenou v Řecku. 

Suroviny

cibule 1 ks
najemno
olivový olej 1 PL
hovězí maso mleté 500 g
oregano 2 PL
sušené
skořice 1 ČL
mletá
konzervovaná rajčata loupaná 800 g
bujon zeleninový 1 kostka
rozdrobená
lilek 1 ks
na kostky
brambory 1 ks
na kostky
zakysaná smetana 500 g
nebo jogurt
vejce 2 ks
sýr 100 g
najemno
sůl
pepř

1 Rozpalte troubu na 160 °C. Na pánvi rozpalte olej a doměkka na něm osmažte cibuli. Přidejte maso a opečte ho dozlatova.

2Masovou směs poprašte oreganem i skořicí, promíchejte a poté přilijte rajčata a jednu konzervu plnou vody. Přidejte bujonovou kostku a vše osolte a okořeňte. Přiveďte k varu, přihoďte lilek i bramboru, stáhněte oheň a zakryté duste asi dvacet minut.

3Smetanu či jogurt smíchejte s vejci a dvěma třetinami sýra. Masovou směs přemístěte do zapékací mísy, přelijte ochucenou smetanou a posypte zbytkem sýra. Dejte do trouby a pečte, až povrch zpevní a zezlátne. Podávejte s křupavým pečivem.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit