Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaná polenta s balzamikovými houbami

Myslíte si, že polenta je obyčejná kukuřičná kaše? Nechte se vyvést z omylu naším skvělým houbovým receptem!

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení: 40 minut
P
Zelenina Italská

Ingredience

    • 1125 ml vývaru
    • 180 g instantní nebo obyčejné polenty
    • 40 g másla + 50 g strouhaného parmazánu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř + rostlinný olej k potírání

    Na balzamikové žampiony:

    • 40 g másla + 1 stroužek česneku, na plátky
    • 250 g šitake, na plátky + 250 g hnědých žampionů, na půlky
    • 440 ml vývaru
    • 1,5 lžíce balzamikového octa + 2 lžičky přírodního cukru
    • 1,5 lžíce nasekané hladkolisté petrželky

Příprava jídla

1 Vývar vlijte do rendlíku na střední plamen a přiveďte k varu. Tenkým pramínkem pomalu vsypávejte polentu a prošlehávejte ji metlou. Stáhněte plamen na nízký a míchejte 5 či 20 minut (podle toho, zda máte instantní nebo obyčejnou) tak, aby se polenta začala oddělovat od stěn nádoby. Vmíchejte máslo, parmazán, sůl a pepř. Vložte do lehce vymaštěného mělkého pekáčku 20 × 30 cm a chlaďte 40 minut, až ztuhne.

2 Na balzamikové houby zahřejte pánev na středním plameni. Vložte máslo a česnek a minutu prohřívejte. Vsypte houby a smažte 4 minuty dozlatova. Vlijte vývar, ocet a vsypte cukr a nechte 6 minut bublat, aby se objem zmenšil na polovinu.

3 Polentu vyjměte a nakrájejte na dlouhé trojúhelníky. Lehce potřete olejem a pečte 4 minuty na grilu, aby se prohřály a zezlátly. Podávejte s houbami, ozdobené petrželkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polentové jednohubky

Polenta

Kaše s mascarpone a tymiánem

Polentová kaše se šalvějí a sýrem s modrou plísní

Smažená polenta s česnekovým chilli olejem

Houby v kuchyni

Přidat komentář