
Thajská nudlová ranní polévka
Thajskou ranní polévku jezte zásadně za úsvitu, výhradně k snídani, nikdy ji nevařte do zásoby ani neohřívejte. A hlavně: nepleťte si ji s polévkou polední a odpolední!
Vydání: 2004/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 okurku (neoloupanou)
- 5 jarních cibulek
- svazek řapíkatého celeru
- několik stroužků česneku
- 3 pevnější rajčata
- 3 středně velké cibule
- olej na osmahnutí cibule
- 3 větší mrkve
- kostku zeleninového vývaru
- balíček tenkých skleněných nudlí
- 250 g malých mražených krevet
- 2–3 lžíce sójové omáčky
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla
1 Očištěnou a opláchnutou zeleninu nakrájejte na silnější šikmé špalíčky. Oloupanou cibuli rozkrojte na osminky a ty rozdělte na jednotlivé vrstvy. Stroužky česneku v hmoždíři dobře rozmělněte. V hrnci o obsahu 2 litry uveďte do varu vodu, v níž rozpustíte kostku zeleninového vývaru. Vsypte krevety a vařte asi 10 minut. Nudle namočte do teplé vody. Plátky cibule rovněž rozmělněte v hmoždíři, pak je osmahněte na oleji dozlatova. K vařící se polévce přidejte zbylou zeleninu kromě rajčat. Vařte nanejvýš čtvrthodinku, na posledních 5 minut varu přidejte nakrájená rajčata, česnek a zkaramelizovanou cibuli. Zelenina musí zůstat barevná, nerozvařená. Polévku dochuťte a vložte do ní překrájené nudle. Prohřejte a ihned podávejte.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Lateralus (neověřeno)
1. Prosinec 2007 14:46