Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Thajská nudlová ranní polévka

Thajskou ranní polévku jezte zásadně za úsvitu, výhradně k snídani, nikdy ji nevařte do zásoby ani neohřívejte. A hlavně: nepleťte si ji s polévkou polední a odpolední!

Vydání: 2004/4
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Polévka Asijská

Ingredience

    • 1 okurku (neoloupanou)
    • 5 jarních cibulek
    • svazek řapíkatého celeru
    • několik stroužků česneku   
    • 3 pevnější rajčata
    • 3 středně velké cibule
    • olej na osmahnutí cibule
    • 3 větší mrkve
    • kostku zeleninového vývaru
    • balíček tenkých skleněných  nudlí
    • 250 g malých mražených krevet
    • 2–3 lžíce sójové omáčky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1 Očištěnou a opláchnutou zeleninu nakrájejte na silnější šikmé špalíčky. Oloupanou cibuli rozkrojte na osminky a ty rozdělte na jednotlivé vrstvy. Stroužky česneku v hmoždíři dobře rozmělněte. V hrnci o obsahu 2 litry uveďte do varu vodu, v níž rozpustíte kostku zeleninového vývaru. Vsypte krevety a vařte asi 10 minut. Nudle namočte do teplé vody. Plátky cibule rovněž rozmělněte v hmoždíři, pak je osmahněte na oleji dozlatova. K vařící se polévce přidejte zbylou zeleninu kromě rajčat. Vařte nanejvýš čtvrthodinku, na posledních 5 minut varu přidejte nakrájená rajčata, česnek a zkaramelizovanou cibuli. Zelenina musí zůstat barevná, nerozvařená. Polévku dochuťte a vložte do ní překrájené nudle. Prohřejte a ihned podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Jen jsem polevku varil asi o 8 minut dele nez je v receptu a je to ok.. A urcite by neuskodilo pridat nejake palive koreni..

Přidat komentář