Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šťouchané brambory se špenátem

Výrazný jarní špenát dodá bramborám nečekaný barevný a chuťový rozměr – a šťouchání se postará o zajímavou strukturu

Vydání: 2005/4
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Česká

Ingredience

    • 2 kg moučných brambor
    • 100 g másla
    • 1 cibuli, nakrájenou nadrobno
    • 500 g listového špenátu (můžete použít i mražený)
    • 2 lžíce smetany

Příprava jídla

1. Brambory oloupejte a ve slané vodě je uvařte doměkka – trvá to tak čtvrt hodiny. Špenát propláchněte pod tekoucí vodou, otřepejte a nakrájejte na hrubší proužky.

2. V pánvi rozpusťte máslo, osmahněte na něm cibuli, vsypte špenát, mírně osolte a smažte tři minuty za stálého míchání. Špenát mezitím výrazně ztratí na objemu a zvláční, ale zůstane krásně zelený. Pak ho ještě zjemněte smetanou.

3. Uvařené brambory vsypte do mísy a šťouchadlem nebo kvedlačkou je rozdrťte nahrubo. Vetřete špenát i s máslovou šťávou, podle chuti dosolte a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mačkané brambory

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
K cibulce jsem přidala slaninu nakrájenou na kostičky.
Obrazek uzivatele
Já jsem přidala ještě sušený česnek. Takovéto brambory se dají jíst i samotné :)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/05, str.30
Obrazek uzivatele
tak jsem tento recept vyzkoušela a výsledek byl dobrý...
Obrazek uzivatele
Tahle příloha nemá chybu, s čerstvým španátem vážně lahůdka

Přidat komentář