
Šátečky plněné švestkami
Kombinace vláčných švestek, šťavnaté slaniny a křupavého těsta, to je vážně dokonalá chuťovka. A to má ještě v srdci mandli!
Vydání: 2005/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 balíček listového těsta (400 g)
- 12 sušených švestek bez pecek
- 12 mandlí, spařených a oloupaných
- 6 plátků anglické slaniny
- (zhruba 120g)
- 1 vejce, rozšlehané
Příprava jídla
1. Místo pecky vložte do každé sušené švestky mandli. Listové těsto tence vyválejte a rozkrojte na šest čtverců o straně zhruba 9 cm. Na každý pak položte dvě naplněné švestky, překryjte je plátkem slaniny a přeložte.
2. Okraje k sobě přitiskněte vidličkou, šátečky potřete vejcem a pečte dozlatova (trvá to asi čtvrt hodiny) v troubě předehřáté na 220, u horkovzdušné na 200 C.
2. Okraje k sobě přitiskněte vidličkou, šátečky potřete vejcem a pečte dozlatova (trvá to asi čtvrt hodiny) v troubě předehřáté na 220, u horkovzdušné na 200 C.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
31. Srpen 2007 14:23