0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Švestkové šátečky z listového těsta

Švestkové šátečky z listového těsta

3.5 / 5. Počet hodnocení: 53
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4593 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 540 g
Tuky 239 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept z Velké domácí cukrářky Pavlíny Berzsiové ponechává v originálu volné pole fantazii a domácím zásobám. K následující báječné kombinaci jsme se na jeho základě dobrali v redakci.

Suroviny

švestky 400 g
kompotované, okapané, nakrájené
mandle 4 PL
mleté
vanilkový cukr 2 bal
sušenky 200 g
rozdrcené nebo strouhaný perník
listové těsto 500 g
mouka pšeničná hladká
na posypání válu
vejce 1 ks
rozšlehané, na potření
mák mletý 2 PL
na posypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Ovoce smíchejte s mandlemi, vanilkovým cukrem a sušenkami či perníkem.

3

Těsto rozválejte na pomoučněném válu na plát silný 3 mm a rozkrájejte na čtverce 10 x 10 cm. Okraje těsta potřete vejcem a do středu dejte lžíci náplně. Cíp těsta přeložte přes náplň do šátečku. Okraje k sobě dobře přitiskněte.

4

Koláčky rozložte na plech vyložený pečicím papírem.

5

Povrch potřete vejcem a posypte mákem.

6

Pečte 25 minut a podávejte nejlépe ještě teplé, ale ne horké.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč