Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6/5 Počet hodnocení: 59
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4593 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 540 g
Tuky 239 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept z Velké domácí cukrářky Pavlíny Berzsiové ponechává v originálu volné pole fantazii a domácím zásobám. K následující báječné kombinaci jsme se na jeho základě dobrali v redakci.

Suroviny

kompotované, okapané, nakrájené
mleté
sušenky 200 g
rozdrcené nebo strouhaný perník
na posypání válu
vejce 1 ks
rozšlehané, na potření
mák mletý 2 PL
na posypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Ovoce smíchejte s mandlemi, vanilkovým cukrem a sušenkami či perníkem.

3

Těsto rozválejte na pomoučněném válu na plát silný 3 mm a rozkrájejte na čtverce 10 x 10 cm. Okraje těsta potřete vejcem a do středu dejte lžíci náplně. Cíp těsta přeložte přes náplň do šátečku. Okraje k sobě dobře přitiskněte.

4

Koláčky rozložte na plech vyložený pečicím papírem.

5

Povrch potřete vejcem a posypte mákem.

6

Pečte 25 minut a podávejte nejlépe ještě teplé, ale ne horké.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...