Recept z Velké domácí cukrářky Pavlíny Berzsiové ponechává v originálu volné pole fantazii a domácím zásobám. K následující báječné kombinaci jsme se na jeho základě dobrali v redakci.
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Ovoce smíchejte s mandlemi, vanilkovým cukrem a sušenkami či perníkem.
3
Těsto rozválejte na pomoučněném válu na plát silný 3 mm a rozkrájejte na čtverce 10 x 10 cm. Okraje těsta potřete vejcem a do středu dejte lžíci náplně. Cíp těsta přeložte přes náplň do šátečku. Okraje k sobě dobře přitiskněte.
4
Koláčky rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
5
Povrch potřete vejcem a posypte mákem.
6
Pečte 25 minut a podávejte nejlépe ještě teplé, ale ne horké.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Švestky nasladko: chuť babího léta, které neodoláte (42 receptů)
- 20 neodolatelných moučníků z listového těsta(20 receptů)
- 25 snadných letních moučníků, které se neomrzí(25 receptů)
- 45x rychlý dezert, který připravíte i na chatě nebo na chalupě(45 receptů)