
Pečené broskve s růžovou vodou
Geniálně jednoduché, božsky dobré!
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 20 minut
Vaření 20 minut
P
Ingredience
- 6 zralých broskví, rozpůlených a vypeckovaných
- šťáva z 1 velkého pomeranče
- 2 lžíce růžové vody (koupíte v orientálních obchodech)
- 100 g krupicového cukru
- 2 svitky skořice
Příprava jídla
Předehřejte troubu na 220 stupňů. Broskve naskládejte do zapékací misky řeznou plochou nahoru. Promíchejte pomerančovou šťávu s růžovou vodou, přelijte broskve a zasypte je cukrem.
Do zapékací misky vložte skořici a pečte 20 minut, až broskve změknou. Podávejte teplé nebo vychlazené s mátovo-jogurtovou zmrzlinou.
Přidat komentář