Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře s brokolicí, citronem a kešu

Na tohle jídlo je ideální vybrat delší, štíhlejší stonky brokolice nebo nakrájet ty silnější na delší špalíčky. Výbornou přílohou je rýže nebo ,celofánové’ nudle.

Vydání: 2005/4
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Opékání 0:15
Asijská

Ingredience

    • 2 lžíce rostlinného oleje, například slunečnicového nebo arašídového
    • 700 g kuřecích prsíček, nakrájených na užší proužky
    • 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • 400 g brokolice, podélně rozkrojené
    • 400 ml drůbežího vývaru
    • 2 lžičky kukuřičné škrobové moučky (Maizena)
    • 2 lžíce tekutého medu nebo 1 lžíci
    • hnědého krupicového cukru
    • sůl a pepř na dochucení
    • nastrouhanou kůru z poloviny dobře omytého citronu a šťávu z jednoho citronu
    • hrst pražených oříšků kešu

Příprava jídla

1. Rozehřejte olej ve velké pánvi nebo woku. Přidejte kuře a tři až čtyři minuty opékejte dozlatova. Vyjměte z pánve, přisypte do ní česnek a brokolici. Za stálého promíchávání dvě minuty smažte.

2. Škrob, med, sůl a pepř promíchejte s vývarem, vlijte do pánve a krátce povařte, aby omáčka zhoustla; trvá to minutu nebo dvě. Do pánve vraťte kuře, prohřejte ho, přidejte citronovou kůru i šťávu a oříšky kešu. Promíchejte a ihned podávejte.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Opravdu výborné! I když je jídlo ochuceno jen špetkou soli s pepře, díky kombinaci výbaru, citronu a medu má naporsto neodolatelnou jenou a svěží chuť. A především brokolice podušená v této omážce je napsoto jedinečná!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/05, str.60
Obrazek uzivatele
perfektne, lahke a svieze jedlo

Přidat komentář