Na tohle jídlo je ideální vybrat delší, štíhlejší stonky brokolice nebo nakrájet ty silnější na delší špalíčky. Výbornou přílohou je rýže nebo rýžové nudle.
Suroviny
rostlinný olej
2
PL
slunečnicový nebo arašídový
kuřecí prsa
700
g
na užší proužky
česnek
4
stroužky
na plátky
brokolice
400
g
podélně rozkrojené
vývar kuřecí
400
ml
škrob
2
ČL
kukuřičný (maizena)
med
1
PL
tekutý
hnědý
sůl
pepř
citron
1
ks
šťáva a kůra z jednoho citronu
kešú
hrst
pražené
Postup
1
Rozehřejte olej ve velké pánvi nebo woku. Přidejte kuře a tři až čtyři minuty opékejte dozlatova.
2
Vyjměte z pánve, přisypte do ní česnek a brokolici. Za stálého promíchávání dvě minuty smažte.
3
Škrob, med, sůl a pepř promíchejte s vývarem, vlijte do pánve a krátce povařte, aby omáčka zhoustla; trvá to minutu nebo dvě.
4
Do pánve vraťte kuře, prohřejte ho, přidejte citronovou kůru i šťávu a oříšky kešu. Promíchejte a ihned podávejte.
Komentáře