0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře s brokolicí, citronem a kešu

kuře s brokolicí
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Kuře s brokolicí, citronem a kešu

4.3/5 Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1485 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 79 g
Tuky 37 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na tohle jídlo je ideální vybrat delší, štíhlejší stonky brokolice nebo nakrájet ty silnější na delší špalíčky. Výbornou přílohou je rýže nebo rýžové nudle.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
slunečnicový nebo arašídový
na užší proužky
česnek 4 stroužky
na plátky
podélně rozkrojené
vývar kuřecí 400 ml
škrob 2 ČL
kukuřičný (maizena)
med 1 PL
tekutý
krupicový cukr
hnědý
sůl
pepř
šťáva a kůra z jednoho citronu
kešú hrst
pražené

Postup

1

Rozehřejte olej ve velké pánvi nebo woku. Přidejte kuře a tři až čtyři minuty opékejte dozlatova.

2

Vyjměte z pánve, přisypte do ní česnek a brokolici. Za stálého promíchávání dvě minuty smažte.

3

Škrob, med, sůl a pepř promíchejte s vývarem, vlijte do pánve a krátce povařte, aby omáčka zhoustla; trvá to minutu nebo dvě.

4

Do pánve vraťte kuře, prohřejte ho, přidejte citronovou kůru i šťávu a oříšky kešu. Promíchejte a ihned podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

Anonym

Opravdu výborné! I když je jídlo ochuceno jen špetkou soli s pepře, díky kombinaci výbaru, citronu a medu má naporsto neodolatelnou jenou a svěží chuť. A především brokolice podušená v této omážce je napsoto jedinečná!

Anonym

Recept se nachází v č.4/05, str.60

Andrea Turoková

perfektne, lahke a svieze jedlo

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč