0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře s brokolicí, citronem a kešu

kuře s brokolicí
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Kuře s brokolicí, citronem a kešu

4.3 / 5. Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1485 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 79 g
Tuky 37 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na tohle jídlo je ideální vybrat delší, štíhlejší stonky brokolice nebo nakrájet ty silnější na delší špalíčky. Výbornou přílohou je rýže nebo rýžové nudle.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
slunečnicový nebo arašídový
kuřecí prsa 700 g
na užší proužky
česnek 4 stroužky
na plátky
brokolice 400 g
podélně rozkrojené
vývar kuřecí 400 ml
škrob 2 ČL
kukuřičný (maizena)
med 1 PL
tekutý
krupicový cukr
hnědý
sůl
pepř
citron 1 ks
šťáva a kůra z jednoho citronu
kešú hrst
pražené

Postup

1

Rozehřejte olej ve velké pánvi nebo woku. Přidejte kuře a tři až čtyři minuty opékejte dozlatova.

2

Vyjměte z pánve, přisypte do ní česnek a brokolici. Za stálého promíchávání dvě minuty smažte.

3

Škrob, med, sůl a pepř promíchejte s vývarem, vlijte do pánve a krátce povařte, aby omáčka zhoustla; trvá to minutu nebo dvě.

4

Do pánve vraťte kuře, prohřejte ho, přidejte citronovou kůru i šťávu a oříšky kešu. Promíchejte a ihned podávejte.

Související články

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat
  • Tipy a triky

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat

Každý rok spořádáme každý v průměru až 82 kg masa, z toho 29 kg tvoří drůbež. V domácnostech se připravuje na nespočet způsobů. Hodí se k pečení, smažení, grilování, pošírování nebo dušení. Kuřata a krůty jsou lehčí a dietnější než tučnější...
Jak vykostit kuře
  • Zajímavosti

Jak vykostit kuře

Už žádné rozhodování, zda kuřecí paličky, křídlo, nebo stehno. Naučte se zpracovat celé kuře.       ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

Anonym

Opravdu výborné! I když je jídlo ochuceno jen špetkou soli s pepře, díky kombinaci výbaru, citronu a medu má naporsto neodolatelnou jenou a svěží chuť. A především brokolice podušená v této omážce je napsoto jedinečná!

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit