Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kuře s brokolicí, citronem a kešu

Kuře s brokolicí, citronem a kešu

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1419 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 65 g
Tuky 37 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na tohle jídlo je ideální vybrat delší, štíhlejší stonky brokolice nebo nakrájet ty silnější na delší špalíčky. Výbornou přílohou je rýže nebo ,celofánové’ nudle.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
slunečnicový nebo arašídový
kuřecí prsa 700 g
na užší proužky
česnek 4 stroužky
na plátky
brokolice 400 g
podélně rozkrojené
vývar kuřecí 400 ml
2 ČL
moučka kukuřičná škrobová (maizena)
med 1 PL
tekutý
krupicový cukr
hnědý
sůl
pepř
citrónová kůra z poloviny dobře umytého citronu
citronová štáva 1 ks
kešú hrst
pražené
1. Rozehřejte olej ve velké pánvi nebo woku. Přidejte kuře a tři až čtyři minuty opékejte dozlatova. Vyjměte z pánve, přisypte do ní česnek a brokolici. Za stálého promíchávání dvě minuty smažte.

2. Škrob, med, sůl a pepř promíchejte s vývarem, vlijte do pánve a krátce povařte, aby omáčka zhoustla; trvá to minutu nebo dvě. Do pánve vraťte kuře, prohřejte ho, přidejte citronovou kůru i šťávu a oříšky kešu. Promíchejte a ihned podávejte.

Komentáře

Anonym

Opravdu výborné! I když je jídlo ochuceno jen špetkou soli s pepře, díky kombinaci výbaru, citronu a medu má naporsto neodolatelnou jenou a svěží chuť. A především brokolice podušená v této omážce je napsoto jedinečná!

Anonym

Recept se nachází v č.4/05, str.60

Andrea Turoková

perfektne, lahke a svieze jedlo

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit