Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře s brokolicí, citronem a kešu
kuře s brokolicí
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Kuře s brokolicí, citronem a kešu

4.3/5 Počet hodnocení: 22
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1485 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 79 g
Tuky 37 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na tohle jídlo je ideální vybrat delší, štíhlejší stonky brokolice nebo nakrájet ty silnější na delší špalíčky. Výbornou přílohou je rýže nebo rýžové nudle.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
slunečnicový nebo arašídový
na užší proužky
česnek 4 stroužky
na plátky
podélně rozkrojené
vývar kuřecí 400 ml
škrob 2 ČL
kukuřičný (maizena)
med 1 PL
tekutý
sůl
pepř
šťáva a kůra z jednoho citronu
kešú hrst
pražené

Postup

1

Rozehřejte olej ve velké pánvi nebo woku. Přidejte kuře a tři až čtyři minuty opékejte dozlatova.

2

Vyjměte z pánve, přisypte do ní česnek a brokolici. Za stálého promíchávání dvě minuty smažte.

3

Škrob, med, sůl a pepř promíchejte s vývarem, vlijte do pánve a krátce povařte, aby omáčka zhoustla; trvá to minutu nebo dvě.

4

Do pánve vraťte kuře, prohřejte ho, přidejte citronovou kůru i šťávu a oříšky kešu. Promíchejte a ihned podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

08.07.2010 19:58
perfektne, lahke a svieze jedlo
31.08.2007 13:39
Recept se nachází v č.4/05, str.60
21.03.2006 14:54
Opravdu výborné! I když je jídlo ochuceno jen špetkou soli s pepře, díky kombinaci výbaru, citronu a medu má naporsto neodolatelnou jenou a svěží chuť. A především brokolice podušená v této omážce je napsoto jedinečná!

Apetit magazín