Kuře z jednoho hrnce

Kuře z jednoho hrnce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře z jednoho hrnce

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4680 kcal
Bílkoviny 273 g
Sacharidy 464 g
Tuky 191 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná chuť a neotřelá kombinace si vás získají na první dobrou!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 30 g
paprika uzená 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
kuřecí stehna 8 ks
malá, horní
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
malá, nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
vývar kuřecí 400 ml
citronová štáva 1 PL
tymián 8 snítek
čerstvý + k podávání
bobkový list 2 ks
fazole bílé 400 g
1 konzerva – fazole scezené a propláchnuté
rukola 6 hrstí
pečivo
čerstvé, k podávání

1 Do pevného plastového sáčku vsypte mouku a papriku, přidejte osolené kuřecí díly, sáček uzavřete a protřeste obsah tak, aby se maso obalilo v mouce a paprice.

2 Ve velké hluboké pánvi s těžkým dnem na středním ohni rozehřejte olej. Na něm opékejte kuřecí díly z každé strany 3 minuty (raději po dávkách, aby opékání pánev zvládla a maso se nedusilo), pak je vyjměte a odložte na talíř.

3 Do uvolněné pánve vsypte cibuli a česnek a nechte opékat 2 minuty. Potom vlijte vývar a citronovou šťávu, přidejte tymián a bobkové listy (můžete je svázat kuchyňským provázkem, aby se vám pak lépe lovily ven). Do pánve vraťte kuře kůží nahoru a přiveďte k varu. Zmírněte oheň a zvolna vařte 15 minut. Potom vyjměte tymián a bobkové listy, vsypte fazole a vařte ještě zhruba 5 minut, aby bylo maso hotové a fazole prohřáté.

4 Asi 2 minuty před koncem vsypte rukolu, jen aby mírně zavadla. Dosolte a opepřete. Ozdobte tymiánem a jezte s čerstvým pečivem.

NĚCO NAVÍC
Jestli chcete mít kuře s křupavou kůrčičkou, dejte pánev po přidání fazolí na pár minut do trouby pod gril, aby pěkně zezlátlo. Potom ho vyjměte, vmíchejte rukolu a nechte ji pod pokličkou chviličku zavadnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit