Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře z jednoho hrnce
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4680 kcal
Bílkoviny 273 g
Sacharidy 464 g
Tuky 191 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná chuť a neotřelá kombinace si vás získají na první dobrou! Kuře z jednoho hrnce je fantastický recept, na kterém si pochutná celá rodina. Voní po tymiánu, a pokud máte rádi křupavou kůrčičku, strčte před servírováním hotové jídlo na pár minut pod gril.

Suroviny

paprika mletá uzená 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
malá, horní
olivový olej 2 PL
malá, nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
vývar kuřecí 400 ml
tymián 8 snítek
čerstvý + k podávání
fazole bílé 1 konzerva
400g – fazole scezené a propláchnuté
rukola 6 hrstí
čerstvé, k podávání

Postup

1

Do pevného plastového sáčku vsypte mouku a papriku, přidejte osolené kuřecí díly, sáček uzavřete a protřeste obsah tak, aby se maso obalilo v mouce a paprice.

2

Ve velké hluboké pánvi s těžkým dnem na středním ohni rozehřejte olej. Na něm opékejte kuřecí díly z každé strany 3 minuty (raději po dávkách, aby opékání pánev zvládla a maso se nedusilo), pak je vyjměte a odložte na talíř.

3

Do uvolněné pánve vsypte cibuli a česnek a nechte opékat 2 minuty. Potom vlijte vývar a citronovou šťávu, přidejte tymián a bobkové listy (můžete je svázat kuchyňským provázkem, aby se vám pak lépe lovily ven). Do pánve vraťte kuře kůží nahoru a přiveďte k varu. Zmírněte oheň a zvolna vařte 15 minut. Potom vyjměte tymián a bobkové listy, vsypte fazole a vařte ještě zhruba 5 minut, aby bylo maso hotové a fazole prohřáté.

4

Asi 2 minuty před koncem vsypte rukolu, jen aby mírně zavadla. Dosolte a opepřete. Ozdobte tymiánem a jezte s čerstvým pečivem.

NĚCO NAVÍC
Jestli chcete mít kuře s křupavou kůrčičkou, dejte pánev po přidání fazolí na pár minut do trouby pod gril, aby pěkně zezlátlo. Potom ho vyjměte, vmíchejte rukolu a nechte ji pod pokličkou chviličku zavadnout.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín