0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře z jednoho hrnce

Kuře z jednoho hrnce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře z jednoho hrnce

4.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4680 kcal
Bílkoviny 273 g
Sacharidy 464 g
Tuky 191 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná chuť a neotřelá kombinace si vás získají na první dobrou!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 30 g
paprika mletá uzená 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
malá, horní
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
malá, nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
vývar kuřecí 400 ml
citronová šťáva 1 PL
tymián 8 snítek
čerstvý + k podávání
bobkový list 2 ks
1 konzerva – fazole scezené a propláchnuté
rukola 6 hrstí
pečivo
čerstvé, k podávání

1 Do pevného plastového sáčku vsypte mouku a papriku, přidejte osolené kuřecí díly, sáček uzavřete a protřeste obsah tak, aby se maso obalilo v mouce a paprice.

2 Ve velké hluboké pánvi s těžkým dnem na středním ohni rozehřejte olej. Na něm opékejte kuřecí díly z každé strany 3 minuty (raději po dávkách, aby opékání pánev zvládla a maso se nedusilo), pak je vyjměte a odložte na talíř.

3 Do uvolněné pánve vsypte cibuli a česnek a nechte opékat 2 minuty. Potom vlijte vývar a citronovou šťávu, přidejte tymián a bobkové listy (můžete je svázat kuchyňským provázkem, aby se vám pak lépe lovily ven). Do pánve vraťte kuře kůží nahoru a přiveďte k varu. Zmírněte oheň a zvolna vařte 15 minut. Potom vyjměte tymián a bobkové listy, vsypte fazole a vařte ještě zhruba 5 minut, aby bylo maso hotové a fazole prohřáté.

4 Asi 2 minuty před koncem vsypte rukolu, jen aby mírně zavadla. Dosolte a opepřete. Ozdobte tymiánem a jezte s čerstvým pečivem.

NĚCO NAVÍC
Jestli chcete mít kuře s křupavou kůrčičkou, dejte pánev po přidání fazolí na pár minut do trouby pod gril, aby pěkně zezlátlo. Potom ho vyjměte, vmíchejte rukolu a nechte ji pod pokličkou chviličku zavadnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč