Kuře z jednoho hrnce

Kuře z jednoho hrnce

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4308 kcal
Bílkoviny 269 g
Cukr 464 g
Tuky 195 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná chuť a neotřelá kombinace si vás získají na první dobrou!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 30 g
paprika uzená 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
kuřecí stehna 8 ks
malých
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
malá, nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
vývar kuřecí 400 ml
citronová štáva 1 PL
tymián 8 snítek
čerstvý
bobkový list 2 ks
fazole 400 g
bílé, konzervované, scezené a propláchnuté
rukola 6 hrstí
tymián
pečivo
čerstvé, k podávání

1 Do pevného plastového sáčku vsypte mouku a papriku, přidejte osolené kuřecí díly, sáček uzavřete a protřeste obsah tak, aby se maso obalilo v mouce a paprice.

2 Ve velké hluboké pánvi s těžkým dnem na středním ohni rozehřejte olej. Na něm opékejte kuřecí díly z každé strany 3 minuty (raději po dávkách, aby opékání pánev zvládla a maso se nedusilo), pak je vyjměte a odložte na talíř.

3 Do uvolněné pánve vsypte cibuli a česnek a nechte opékat 2 minuty. Potom vlijte vývar a citronovou šťávu, přidejte tymián a bobkové listy (můžete je svázat kuchyňským provázkem, aby se vám pak lépe lovily ven). Do pánve vraťte kuře kůží nahoru a přiveďte k varu. Zmírněte oheň a zvolna vařte 15 minut. Potom vyjměte tymián a bobkové listy, vsypte fazole a vařte ještě zhruba 5 minut, aby bylo maso hotové a fazole prohřáté.

4 Asi 2 minuty před koncem vsypte rukolu, jen aby mírně zavadla. Dosolte a opepřete. Ozdobte tymiánem a jezte s čerstvým pečivem.

NĚCO NAVÍC
Jestli chcete mít kuře s křupavou kůrčičkou, dejte pánev po přidání fazolí na pár minut do trouby pod gril, aby pěkně zezlátlo. Potom ho vyjměte, vmíchejte rukolu a nechte ji pod pokličkou chviličku zavadnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit