
Kuře z jednoho hrnce
Jemná chuť a neotřelá kombinace si vás získají na první dobrou!
Ingredience
- 30 g hladké mouky
- 2 lžičky mleté uzené papriky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 8 malých kuřecích horních stehen
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, drcené
- 400 ml drůbežího vývaru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 8 snítek čerstvého tymiánu
- 2 bobkové listy
- 400 g konzerva bílých fazolí, scezená a propláchnutá
- 6 hrstí rukoly
- tymián a čerstvé pečivo k podávání
Příprava jídla
1 Do pevného plastového sáčku vsypte mouku a papriku, přidejte osolené kuřecí díly, sáček uzavřete a protřeste obsah tak, aby se maso obalilo v mouce a paprice.
2 Ve velké hluboké pánvi s těžkým dnem na středním ohni rozehřejte olej. Na něm opékejte kuřecí díly z každé strany 3 minuty (raději po dávkách, aby opékání pánev zvládla a maso se nedusilo), pak je vyjměte a odložte na talíř.
3 Do uvolněné pánve vsypte cibuli a česnek a nechte opékat 2 minuty. Potom vlijte vývar a citronovou šťávu, přidejte tymián a bobkové listy (můžete je svázat kuchyňským provázkem, aby se vám pak lépe lovily ven). Do pánve vraťte kuře kůží nahoru a přiveďte k varu. Zmírněte oheň a zvolna vařte 15 minut. Potom vyjměte tymián a bobkové listy, vsypte fazole a vařte ještě zhruba 5 minut, aby bylo maso hotové a fazole prohřáté.
4 Asi 2 minuty před koncem vsypte rukolu, jen aby mírně zavadla. Dosolte a opepřete. Ozdobte tymiánem a jezte s čerstvým pečivem.
NĚCO NAVÍC
Jestli chcete mít kuře s křupavou kůrčičkou, dejte pánev po přidání fazolí na pár minut do trouby pod gril, aby pěkně zezlátlo. Potom ho vyjměte, vmíchejte rukolu a nechte ji pod pokličkou chviličku zavadnout.
Přidat komentář