Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Drožďová pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 139
Do 20 minut Velmi snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 487 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 10 g
Tuky 35 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drožďovou pomazánku buď milujete, nebo si ji teprve zamilujete. Kvasnice během tepelné úpravy ztratí svou charakteristicky silnou chuť a následným přimícháním vajec získáte jemnou pomazánku, po které se budou oblizovat i ti nejzarputilejší odpůrci. Namazaná na čerstvém pečivu a posypaná pažitkou se stane chutnou svačinou plnou vitamínů.

Suroviny

malá
droždí 4 kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks

Postup

1

V pánvi na másle opékejte nadrobno pokrájenou cibuli, až zesklovatí, asi 3 minuty.

2

Vsypte rozdrobené droždí, osolte a opepřete. Míchejte asi další tři minuty, až droždí začne vonět.

3

Do směsi zašlehejte vejce a za stálého míchání nechte srazit. Drožďová pomazánka je na chlebu výborná vlažná i studená.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

13.11.2018 13:45

Super

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč