Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohová pomazánka s droždím a sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 96
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 589 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 26 g
Tuky 33 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Že máte na drožďovou pomazánku z dětství nemilé vzpomínky? Zkuste ji dát ještě šanci v kombinaci s tvarohem, sýrem a okurkou. Tvarohová pomazánka s droždím a sýrem je výborná namazaná na plátku čerstvého pečiva a hned po prvním ochutnání zcela přehodnotíte váš dosavadní názor.

Suroviny

malá, najemno nasekaná
hořčice 1 ČL
nakládaná, nasekaná
tvaroh 200 g
sýr 50 g
polotvrdý, nastrouhaný
pažitka 1 svazek
nasekaná
pepř
čerstvě mletý
sůl

Postup

1

Malou cibuli, najemno nasekanou, nechte na mírném plameni zesklovatět na lžíci másla, přidejte 120 g droždí a míchejte, dokud nezrůžoví. Podlijte trochou mléka a minutku povařte. Stáhněte z plamene, vmíchejte lžičku hořčice a 1 nakládanou okurku, nasekanou.

2

V misce důkladně smíchejte se 150–200 g tvarohu, 50 g nastrouhaného polotvrdého sýra a ½–1 svazkem nasekané pažitky. Podle chuti osolte a opepřete.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Komentáře

25.01.2018 21:13

tvarohová pomazánka s droždím - podle výše uvedeného receptu naprosto nechutná, kyselá, řídká, a to jsem nepřidala mléko, jak je v receptu uvedeno ..., někde se stala chyba :-)

05.07.2018 21:31

Celkem tuším, kde ta chyba nastala. Někde mezi palcem a malíkem.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...