Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dýňové rizoto

Dýňová variace na italské rizoto vám nabídne neuvěřitelně sametovou chuť. Výraznější parmazán zjemní mascarpone a chuť dýně povzbudí víno.

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
81 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Rýže Italská

Ingredience

    • 70 g másla
    • 1 cibule, najemno nakrájená
    • 1 kg dýně, oloupané a nakrájené
    • 300 g kulatozrnné rýže (například odrůda Arborio)
    • 250 ml bílého vína
    • 1,5 litru kuřecího vývaru, horkého
    • 100 g jemně strouhaného parmazánu
    • sůl a čerstvě namletý pepř
    • 120 g mascarpone

Příprava jídla

V pánvi rozehřejte máslo, přihoďte cibuli a nechte ji 5 minut měknout. Pak na ni vložte dýni a opékejte ji 10 minut. Poté přidejte rýži a víno a míchejte 2–3 minuty tak, aby se část vína odpařila. Pak postupně (nejlépe po čtvrtlitrech) přilévejte vývar, míchejte a vařte 25–30 minut, dokud není rýže uvařená al dente (na skus). Vmíchejte parmazán, osolte a opepřete a ozdobte mascarpone.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dýňová polévka s majoránkou

Kuřecí paličky s dýňovou kaší

Čokoládovo-dýňové kousky

Sicilská dýně

Ostré špagety s dýní a pancettou

Dýňové pyré

Sladkoostrá dýňová semínka

6 překvapivých nápadů, jak jíst dýně

Dýňový olej: Temný elixír s blahodárnými účinky. Jak ho využít v kuchyni?

Komentáře

Obrazek uzivatele
Rizoto mi moc chutnalo, nebojte se dýně, je to opravdu moc dobrá kombinace.
Obrazek uzivatele
Skvělý recept, použila jsem máslovou dýni a do receptu jsem zamíchala i část mascarpone, aby chuť byla ještě jemnější. Doporučuji!
Obrazek uzivatele
Musim.rict, ze celkem zklamani. Rizoto bylo dost kremove, tezke a chutove jednotvarne.Doma to.moc uspech nemelo, ale mozna nejsme.na tento typ rizota zvykli.
Obrazek uzivatele
Musim rict, ze zklamani.Rizoto bylo dost kremove, tezke, a chutove fadni-nejakou dobu predtim.jsem zkousela hraskove rizoto a to bylo o dost lepsi.

Přidat komentář