
Dýňové rizoto
Dýňová variace na italské rizoto vám nabídne neuvěřitelně sametovou chuť. Výraznější parmazán zjemní mascarpone a chuť dýně povzbudí víno.
Vydání: 2008/11
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 70 g másla
- 1 cibule, najemno nakrájená
- 1 kg dýně, oloupané a nakrájené
- 300 g kulatozrnné rýže (například odrůda Arborio)
- 250 ml bílého vína
- 1,5 litru kuřecího vývaru, horkého
- 100 g jemně strouhaného parmazánu
- sůl a čerstvě namletý pepř
- 120 g mascarpone
Příprava jídla
1 V pánvi rozehřejte máslo, přihoďte cibuli a nechte ji 5 minut měknout. Pak na ni vložte dýni a opékejte ji 10 minut. Poté přidejte rýži a víno a míchejte 2–3 minuty tak, aby se část vína odpařila. Pak postupně (nejlépe po čtvrtlitrech) přilévejte vývar, míchejte a vařte 25–30 minut, dokud není rýže uvařená al dente (na skus). Vmíchejte parmazán, osolte a opepřete a ozdobte mascarpone.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Terezie Chýlová
6. Leden 2010 23:15
Nikola Zívalová
15. Srpen 2017 12:00
Lucie Capkova
18. Říjen 2018 13:34
Lucie Capkova
18. Říjen 2018 13:38
Alena Skaliska
24. Leden 2021 21:11