Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vídeňské houskové knedlíky

Fantasticky nadýchané knedlíky skvělé ke guláši, ke kachně, nebo třeba k uzenému a nějaké skvělé omáčce.

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
44 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 3-4 koule
Doba přípravy: Do 30 minut
PT12M
Vaření 0:12
Středoevropská

Ingredience

    • 5 housek
    • 40 g másla
    • 30 g najemno nasekané cibule
    • 20 g najemno nasekané petrželky
    • 40 g hrubé mouky
    • 125 ml mléka
    • 1 lžička soli
    • 2 vejce
    • 10 g hrubé mouky

Příprava jídla

1 Housky nakrájejte na kostičky a lehce opečte na pánvi (ne dotvrda). Mezitím zpěňte máslo a nechte na něm zezlátnout cibuli, přisypte petrželku a vše přelijte přes opečené houstičky a dobře promíchejte. Přisypte 40 g hrubé mouky, promíchejte. Pak přilijte asi 125 ml mléka prošlehaného s 1 lžičkou soli, promíchejte, přidejte 2 vejce, promíchejte, případně přidejte ještě cca 10 g hrubé mouky. Z hmoty vypracujte 4 stejně velké hroudy, obalte je v hrubé mouce a rukama namočenýma do vlažné vody je zakulaťte.

2 Zvolna vařte ve vroucí, lehce osolené vodě zhruba 12 minut. Hotové knedlíky by měly jít snadno natrhnout vidličkou nebo ještě zatepla krájet nití. Výborné ke guláši.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kynuté knedlíky

Knedlíky z polenty

Tvarohové knedlíky

Krupicové knedlíky

Karlovarské knedlíky

Drbáky

Žitné noky

Kynuté bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

REKLAMA

Přidat komentář