
Pralinkovo-čokoládová káva
Znáte lepší tečku za slavnostním obědem než kávu a něco sladkého? Náš recept kombinuje obojí!
Vydání: 2008/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 6 osob
Ingredience
- 200 g hořké čokolády
- 100 ml silné kávy
- 4 lžíce oblíbeného alkoholu, třeba brandy
- 400 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce třtinového cukru
- kakao na poprášení
Příprava jídla
1 Nalámejte čokoládu na malé kousky a zalijte v misce kávou a alkoholem. Přiveďte k varu 250 ml smetany a přimíchejte k ní připravenou čokoládu. Míchejte do úplného rozpuštění. Směs rozdělte do šesti šálků a nechte přes noc vychladit v lednici.
2 Ušlehejte zbytek smetany, oslaďte ji a ozdobte připravené kalíšky. Poprašte kakaem a podávejte.
Přidat komentář